Για τετράμηνη παράταση, όχι με ολοκλήρωση του τρέχοντας προγράμματος, αλλά στη βάση του υπάρχοντος προγράμματος, κάνει λόγο το δισέλιδο κείμενο συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν Ελλάδα και δανειστές σύμφωνα με πληροφορίες. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το κείμενο δεν θα εμπεριέχει νέα μέτρα λιτότητας, ενώ η Αθήνα δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο, η συμφωνία που επετεύχθη θα κατατεθεί στην Ολομέλεια μόλις αποσαφηνιστούν ορισμένες λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, το Βερολίνο ζητεί από την Αθήνα να εξειδικεύσει ποιες είναι οι μονομερείς ενέργειες, και λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στις οποίες προτίθεται να προβεί.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνεδρίαση της Ολομέλειας, που είναι σε εξέλιξη, δεν θα είναι πολύωρη, καθώς έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία για το περιεχόμενο της τελικής ανακοίνωσης.

Σημειώνεται ότι η ευρωζώνη, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδύθηκαν σε μια αποστολή διαμεσολάβησης σήμερα ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας και της Ελλάδας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γιάνη Βαρουφάκη, πριν από την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup για τη συνέχιση του προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην ελληνική αντιπροσωπεία.

Facebook Comments