Το κλασσικό μπαλέτο συναντά το καλλιτεχνικό πατινάζ στο αγαπημένο αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι, «Η λίμνη των κύκνων», όπως αυτό παρουσιάζεται από τα θρυλικά Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης, τα οποία επισκέπτονται για μία ακόμα φορά τη χώρα μας, καθώς συγκαταλέγονται στους πιο προσφιλείς καλλιτέχνες του ελληνικού κοινού.

Αποτελώντας μια μαγική συνάντηση χορευτικής δεξιοτεχνίας, αρμονίας και ανυπέρβλητης μουσικής, μια από τις πιο υπέροχες ιστορίες αγάπης, ένα από τα κορυφαία μπαλέτα του Τσαϊκόφσκι, παρουσιάζεται σε χορογραφία του σπουδαίου Κονσταντίν  Ρασάντιν, στο θέατρο Badminton, στην Αθήνα, από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου, και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 11 έως τις 15 Μαρτίου.

Ένα συναρπαστικό παραμύθι με βαθιά συναισθήματα

Την τελευταία δεκαετία, περισσότεροι από 200.000 Έλληνες θεατές έχουν λατρέψει το υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικό θέαμα των παραστάσεων του Μπαλέτου στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο συνδυάζει ιδανικά δύο μεγάλες ρωσικές παραδόσεις: τον κλασικό χορό και το καλλιτεχνικό πατινάζ.

Αυτήν τη φορά, οι καλύτεροι χορευτές του καλλιτεχνικού πατινάζ στον κόσμο θα χαρίσουν στους θεατές μαγεία, φινέτσα και χρώματα, μέσα από τη συναρπαστική και γεμάτη βαθιά και πλούσια συναισθήματα ιστορία της «Λίμνης των κύκνων». Υπό την εμπνευσμένη διεύθυνση του Κονσταντίν Ρασάντιν, η τραγική μοίρα της πριγκίπισσας Οντέτ, ο έρωτάς της με τον πρίγκιπα Ζίγκφριντ και οι ραδιουργίες του βαρόνου Ρόθμπαρτ γίνονται ένα φαντασμαγορικό παραμύθι πάνω στον πάγο.

Με τα σπουδαιότερα ονόματα του καλλιτεχνικού πατινάζ

Τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης (St. Petersburg StateIce Ballet) ιδρύθηκαν το 1967 κι έγιναν παγκοσμίως γνωστά, καθώς συνδύασαν για πρώτη φορά το κλασικό μπαλέτο με το καλλιτεχνικό πατινάζ, προτείνοντας στο κοινό μια νέα μορφή χορού. Το κύρος των Μπαλέτων έχει πια εδραιωθεί διεθνώς, αφού έχουν κερδίσει πολλές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς κι έχουν δώσει περισσότερες από 8.000 παραστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Χρωστούν τη μεγάλη τους φήμη στον χορογράφο Κονσταντίν Ρασάντιν, ο οποίος, για 23 χρόνια, ήταν κορυφαίος χορευτής στο Θέατρο Μαρίνσκι (πρώην Κίρωφ) και έχει χορέψει με την Μακάροβα, τον Νουρέγιεφ και τον Μπαρίσνικοφ, και ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής τους το 1980. Σημαντική είναι, επίσης, και η συμβολή του μουσικού διευθυντή Λέο Κόρκιν, ο οποίος είναι εξέχων μαέστρος των μεγαλύτερων ορχηστρών της Ρωσίας, ανάμεσά τους και της φημισμένης Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής της Αγίας Πετρούπολης.

Σήμερα, τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης περιλαμβάνουν περισσότερους από 100 χορευτές, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα του καλλιτεχνικού πατινάζ, και έχουν συνεργαστεί με ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης του πατινάζ.

Πληροφορίες
Θέατρο Badminton: Άλσος Στρατού – Γουδή, τηλ:. 210 8840600.  Τιμές εισιτηρίων: από 18 έως 48 ευρώ, 50% έκπτωση σε παιδικά και σπουδαστικά εισιτήρια. Προπώληση: καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, τηλεφωνικά: 210 8840600, ηλεκτρονικά: abcd.gr και viva.gr. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης –  Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1: 25ης Μαρτίου και Παραλία –  Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 895800.

Facebook Comments