Η International New York Times, σε συνεργασία με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον ΣΚΑΪ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την οργάνωση του Athens Energy Forum 2015: Energy Security and Cooperation”, του μεγάλου Ενεργειακού Φόρουμ που θα  αποτελέσει τομή στις ενεργειακές και γεωπολιτικές εξελίξεις της Ν.Α. Μεσογείου, φέρνοντας στον ίδιο χώρο ηγετικές φυσιογνωμίες του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιφέρεια της Ν.Α. Ευρώπης.

Το Athens Energy Forum 2015 οργανώνεται με τη συνεργασία της εταιρείας Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. και θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Τετάρτη – Πέμπτη, 11-12 Μαρτίου, 2015.

To Athens Energy Forum 2015, το οποίο οργανώνεται για τρίτη χρονιά στην Αθήνα, θα διερευνήσει τις επιπτώσεις των πρόσφατων εξελίξεων στο περιφερειακό γεωπολιτικό χάρτη στον τομέα της ενέργειας, με έμφαση στην επιχειρηματική και πολιτική πραγματικότητα ενώ παράλληλα θα εστιάσει στις ευκαιρίες που προσφέρονται στον ενεργειακό τομέα για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Το Athens Energy Forum 2015 χτίζει πάνω στην επιτυχία των προηγούμενων δύο forums στα οποία παρέστησαν πάνω από 500 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, κορυφαίοι επιχειρηματίες του κλάδου, τραπεζίτες και ηγετικές φυσιογνωμίες από την Ελλάδα, την Ε.Ε. τις Η.Π.Α. και την Κασπία Θάλλασα.

Το Forum θα καλύψει θέματα που σχετίζονται με την ενεργειακή στρατηγική της ΕΕ, τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το σχέδιο TAP, την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, τις νέες τεχνολογίες, τη χρηματοδότηση του κλάδου, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο Forum συμμετέχουν περισσότεροι από 40 διακεκριμένοι Ομιλητές, μεταξύ αυτών υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επενδυτικών και ενεργειακών ομίλων, εκπρόσωποι κυβερνήσεων, ακαδημαϊκοί και ειδικοί εμπειρογνώμονες, όπως :

Η κα Robin Dunnigan, Deputy Assistant Secretary for Energy Diplomacy, Bureau of Energy Resources, State Department, ο Δρ. Μιχάλης Ατταλίδης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Γεωστρατηγικής της Κύπρου,  ο πρέσβης Matthew Bryza, Director,  International Centre for Defence Studies, ο Yuriy Vitrenko, VP & Business Development Director, Naftogaz, Ουκρανία, ο Καθηγ. Γιάννης Μανιάτης, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Mahmood Khaghani, Petroleum Devel. Strategy Advisor & Member of Iranian Association for Energy Economics, ο Roudi Baroudi, CEO, Energy & Environment Holding, Qatar, η Emily Olson, VP Communications & External Affairs for the Southern Corridor, BP, ο Michael Hoffmann, External Affairs Director,  TAP, o Ντίνος Μπενρουμπή, Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος της Protergia, ο Michel Piguet, CEO, Elpedison, o Elio Ruggeri, Senior Vice President Edison S.p.A. & Chief Executive Officer IGI Poseidon S.A, o Sanjoy Rajan, Head of the Conventional Energy and Energy networks Division, EIB, o Δρ Θεόδωρος Τσακίρης, Επίκ. Καθηγητής Γεωπολιτικής & Υδρογονανθράκων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, κ.α.

Facebook Comments