Το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά, ας μην ονειρεύονται αυτοί που κάνουν σενάρια ότι σταματά το δημοψήφισμα ή ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει μεταστροφή και εκστρατεία υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Επικράτειας Νίκος Παππάς, τη στιγμή που υπάρχουν πληροφορίες για διαπραγματεύσεις τελευταίας στιγμής μεταξύ της Αθήνας και της Κομισιόν για αλλαγή στάσης του πρωθυπουργού.

Ο κ. Παππάς τόνισε πως ένα δυνατό όχι από τον λαό μας θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς και θα οδηγήσει σε επιστροφή στις διαπραγματεύσεις την επόμενη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή πάντως, σύμφωνα με ανεπίσημες διαρροές που γίνονται από κυβερνητικά στελέχη, υπάρχει δυνατότητα για ευρωπαϊκή βιώσιμη λύση, που θα έχει ως βάση την τελευταία πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Κατά τις ίδιες πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε σχεδόν συνεχή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως μάλιστα μεταδίδει η γερμανική «Bild», ετοιμάζονται συναντήσεις μεταξύ του κ. Τσίπρα και των θεσμών εντός των επόμενων 30 ωρών.

Ωστόσο, έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος διέψευσε στους «Financial Times» πως η ελληνική πλευρά επανεξετάζει την πρόταση Γιούνκερ, προσθέτοντας αντίθετα ότι η κυβέρνηση ίσως καταθέσει δική της νέα πρόταση μέσα στη μέρα.

Facebook Comments