Και ξάφνου η φοροδιαφυγή έβαλε το μαγιό της, πήρε λίγα πράγματα όπως το αντηλιακό και τα γυαλιά ηλίου και αναχώρησε μες το καταχείμωνο για τα πανέμορφα νησιά του Αιγαίου.

Είναι το λιγότερο ανεύθυνο, εκ μέρους της νέας συγκυβέρνησης να φωτίζει αποκλειστικά και μόνο τους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού αναφερομένη στο φλέγον ζήτημα της φοροδιαφυγής. Δυο κλάδων της ελληνικής οικονομίας που έστω και σε εποχιακή βάση προσφέρουν τόσα στη χώρα μας σε επίπεδο Α.Ε.Π, φορολογίας και απασχόλησης.

Είναι προκλητικό και συνάμα διχαστικό να κατηγορούνται ευθέως επαγγελματίες και επιχειρηματίες αυτής της χώρας που εδώ και πέντε τουλάχιστον χρόνια παλεύουν κυριολεκτικά μέρα με την μέρα για την επιβίωση τους.

Γραφειοκρατία, διαφθορά, υψηλότατη φορολογία, πολυνομία, πρόστιμα, άκαμπτες εργασιακές σχέσεις είναι λίγα μόνο από τα ζητήματα που καλείται ο επαγγελματίας να τακτοποιήσει πριν ακόμα ασχοληθεί με τη δουλειά του.

Όλα τα παραπάνω είναι παράγωγα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που με σημαία του τον κρατισμό κρατά ομήρους όλους όσους φιλοδοξούν να κάνουν κάτι στη ζωή τους με τη δουλειά τους και μόνο. Η πραγματική οικονομία και οι φορείς της αποτελούν διαχρονικά κόκκινο πανί για την οποιαδήποτε κυβέρνηση ενώ το ενδιαφέρον τους γι αυτήν εξαντλείται σε ευχολόγια και προεκλογικές εξαγγελίες. 

Τρεις και πλέον δεκαετίες συνεχών οικονομικών σκανδάλων με δισεκατομμύρια ευρώ να καταλήγουν σε τσέπες κρατικοδίαιτων στελεχών όλων των ειδικοτήτων και αρμοδιοτήτων, είναι μια πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί.

Κρατικές προμήθειες, κρατικές συμβάσεις για έργα υποδομής, Μ.Κ.Ο, αποθεματικά ταμείων και δημοσίων οργανισμών, αγροτικοί συνεταιρισμοί και άλλα πολλά που συνέβαλλαν τα μέγιστα για την κοινωνική και οικονομική κατάντια της χώρας.

Τόσα δισεκατομμύρια ευρώ δεν δηλώθηκαν ποτέ και σε καμία εφορία. Οι δε καταχραστές χαίρουν της προστασίας του συστήματος και σπανίως έχουν τιμωρηθεί όπως θα τους άξιζε. Για τα δε κλεμμένα δεν γίνεται λόγος ούτε για αστείο, ούτε ποτέ πρόκειται να γίνει. Είναι σίγουρο ότι ο ελληνικός λαός και ειδικά στην θλιβερή κατάσταση που βρίσκεται, θα περίμενε κάτι περισσότερο από τη νέα συγκυβέρνηση στο θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής.

 Θα περίμενε το λιγότερο, να κυνηγήσει τα λαβράκια της φοροδιαφυγής και όχι τις μαρίδες του Αιγαίου.

Facebook Comments