Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, μία ομάδα των διεθνών δανειστών της Ελλάδας, έρχεται στην Αθήνα, την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει τους λογαριασμούς της για τον τεχνικό έλεγχο.

Αξιωματούχοι από την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ ξεκινούν σήμερα τις διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, οι οποίες έχουν αναγνωριστικό χαρακτήρα, ενώ οι τεχνικές συζητήσεις ξεκινούν την Αθήνα μία μέρα μετά, σύμφωνα με δύο πηγές από την «τρόικα», όπως αναφέρει το πρακτορείο.

Η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί με τους τρεις θεσμούς και να ικανοποιήσει τους όρους του προγράμματος, έτσι ώστε να μπορέσει να λάβει την δόση των 7,2 δις. ευρώ, όπως δήλωσε και ο Β. Σόιμπλε χθες. Μόνο εάν το κάνει αυτό η Ελλάδα θα μπορέσει να λάβει κάποια χρήματα, τόνισε.

Χθες, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως «οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν μόνο εάν οι άνθρωποι (σ.σ στελέχη των θεσμών) είναι ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα», ενώ πρόσθεσε πως «αν αυτό εξακολουθεί να αποτελεί θέμα η διαδικασία δεν μπορεί να ξεκινήσει, ενώ το ρολόι εξακολουθεί να χτυπά…».

Facebook Comments