Κανονικά συνεχίζονται και θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες οι εργασίες των τεχνικών κλιμακίων των εταίρων στην Αθήνα και οι απευθείας επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων, επισημαίνουν κύκλοι των Βρυξελλών, διαψεύδοντας πληροφορίες που διέρρεαν νωρίτερα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών περί αναχώρησης τους από την Αθήνα.

Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν ότι οι διαβουλεύσεις του πρώτου κλιμακίου, με επίκεντρο τα δημοσιονομικά, θα συνεχισθούν έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Οι τεχνικές επαφές στην Αθήνα συμπληρώνουν τις υψηλότερου επιπέδου διαπραγματεύσεις που άρχισαν στις Βρυξέλλες την Τετάρτη. Όπως δήλωσε χθες Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες θα αρχίσουν ξανά μόνο αφού ολοκληρωθούν οι επαφές στην Αθήνα.

Στόχος των παράλληλων διαπραγματεύσεων είναι να οριστικοποιηθούν και να κοστολογηθούν οι μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση και να «ξεκλειδώσουν» τα 7,2 δισ. που απομένουν στο τρέχον πρόγραμμα.

 

Νίκος Φιλιππίδης

Facebook Comments