Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα είχε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ όπως έγινε γνωστό είχε επικοινωνία και με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση για την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης, ενώ και ο πρωθυπουργός φέρεται να επιβεβαίωσε ότι αυτή είναι και η πρόθεση της ελληνικής πλευράς.

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την έντονη επιθυμία των ΗΠΑ για ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά «ο Πρωθυπουργος Αλεξης Τσιπρας ειχε τηλεφωνικη επικοινωνια με τον Προεδρο Ομπαμα. Ο Αλεξης Τσιπρας εξεθεσε στον Προεδρο των ΗΠΑ την κατάσταση, καθώς και τις θέσεις της ελληνικης κυβέρνησης και όχι την συγκεκριμένη πρόταση που πρόκειται να συζητήσει η Ελλάδα με τους ευρωπαίους εταίρους της».

Ο κ. Ομπαμα εξεφρασε την εντονη επιθυμια των ΗΠΑ να υπαρξει ευτυχής καταληξη των διαπραγματευσεων

Η Ουάσινγκτον έχει πολλές φορές δηλώσει ότι απαιτείται να βρεθεί γρήγορα λύση, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αλλά πρώτη φορά ο Αμερικανός Πρόεδρος τηλεφώνησε στον Ελληνα πρωθυπουργό θέλοντας να του εκφράσει την αγωνία του για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Η επικοινωνία των δύο ηγετών έγινε λίγο πριν τη συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα που θα ακολουθήσει αργότερα.

Facebook Comments