Τι χρώμα έχει η μνήμη του χρυσόψαρου;
Θαύμασε την ευφυΐα της, τη σοβαρότητά της, τη συνέπειά της, την προοδευτικότητά της και την έκανε υφυπουργό! Ο Τσίπρας; Όχι, ο Σαμαράς!
Θαύμασε την ευφυΐα της, τη σοβαρότητά της, τη συνέπειά της, την προοδευτικότητά της και την έκανε υφυπουργό! Ο Τσίπρας; Όχι, ο Σαμαράς!
Θαύμασε την ευφυΐα της, τη σοβαρότητά της, τη συνέπειά της, την προοδευτικότητά της και την έκανε υφυπουργό! Ο Τσίπρας; Όχι, ο Σαμαράς! Η Παπακώστα ήταν Υφυπουργός Υγείας του Σαμαρά και επιπλέον ορίστηκε από την ΝΔ ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, θέση που κατείχε από το 2012 μέχρι το 2015.
Θαύμασε την ευφυΐα της, τη σοβαρότητά της, τη συνέπειά της, την προοδευτικότητά της και την έκανε Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας. Ο Τσίπρας; Όχι, ο Κυριάκος! (Η Παπακώστα ορίστηκε από τον Κ. Μητσοτάκη Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας τον Νοέμβριο του 2016.)
Θαύμασαν την ευφυΐα της, τη σοβαρότητά της, τη συνέπειά της, την προοδευτικότητά της και την εξέλεξαν 5 φορές βουλευτή. Οι Συριζαίοι; Όχι, οι Νεοδημοκράτες! (Η Παπακώστα εξελέγη βουλευτής το 2000, το 2004, το 2007, το 2012 και τον Σεπτέμβριο του 2015.)
Να θυμηθούμε και γιατί διεγράφη από τη ΝΔ η μεγάλη αυτή μορφή της πολιτικής; Διότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις», το οποίο ψηφισθέν έγινε ο νόμος 4494/2017 είπε ότι έχει και κάποιες διατάξεις που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Όποιος διαβάσει τον νόμο αντιλαμβάνεται ότι όχι απλώς κάποιες αλλά πολλές διατάξεις του κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. (Εντός, φυσικά, του συνολικώς στρεβλού συστήματος λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων.)
Ανοίγω (μεγάλη) παρένθεση: Η ΝΔ καταψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής αλλά υπερψήφισε τα έντεκα από τα τριάντα άρθρα του. Συμφώνησε δηλαδή με την Παπακώστα! Ωστόσο είχε και τις διαφωνίες της. Να δούμε μερικές, όπως τις εξέθεσε τότε (25/10/2017) ο εκπρόσωπος της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης:
Κύριε Υπουργέ, περιµέναµε να φέρετε στη Βουλή ένα νοµοσχέδιο το οποίο θα έλυνε ουσιαστικά προβλήµατα των Ενόπλων Δυνάµεων, που θα αποκαθιστούσε τις αδικίες ή έστω µέρος των αδικιών που έχουν υποστεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάµεων και τις οποίες έχετε παραδεχτεί κι εσείς κατ’ επανάληψη. Αναµέναµε να µας πείτε ότι έχετε µεριµνήσει για την υλοποίηση της απόφασης του Συµβουλίου της Επικρατείας ως προς τη χορήγηση των δικαιωµένων αναδροµικών τους, όπως είχε σχεδιαστεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δηµοκρατίας, σε συγκεκριµένο χρονοδιάγραµµα. Τώρα, µάλιστα, που η Κυβέρνηση και σαν «Άγιος Βασίλειος»,σύµφωνα µε δηλώσεις στελέχους της, είναι έτοιµη να µοιράσει ένα δισεκατοµµύριο ευρώ σε διάφορες κοινωνικές οµάδες –που πράγµατι είναι σε ανάγκη- µέχρι τα Χριστούγεννα, δεν θα έπρεπε να έχετε ενδιαφερθεί να πάρουν τα χρήµατά τους και αυτοί που επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους στον Έβρο, στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου πελάγους;
Για όποιον δεν κατάλαβε: η ΝΔ που έκοψε τις συντάξεις των στρατιωτικών και παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ δεν τις αποκαθιστούσε, εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ διότι έκανε ακριβώς το ίδιο! (Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: έχω σχολιάσει πλειστάκις τον παραλογισμό τού να αποφασίζουν τα δικαστήρια για μισθούς και συντάξεις.)
Κουβεντιάστηκαν κι άλλα θέματα τότε. Για παράδειγμα το απαράδεκτο και εφιαλτικό καθεστώς του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μήπως πρότεινε η ΝΔ την κατάργησή του, όπως θα περίμενε κάθε έμφρων άνθρωπος; Όχι, βέβαια! Πρότεινε το εξής ναιμεναλλάδικο διά στόματος Δημοσχάκη:
“Εμείς θα προσεγγίσουµε το θέµα του συνδικαλισµού των Ενόπλων Δυνάµεων με τη δέουσα σοβαρότητα, λαµβάνοντας υπ’ όψιν τη διεθνή συγκυρία και την εσωτερική εµπειρία και κυρίως τι επιθυµούν οι πολλοί και όχι οι εκλεκτοί.”
Δεν το έχετε προσεγγίσει δηλαδή με σοβαρότητα μέχρι τώρα, ώστε να έχετε άποψη; Θα το προσεγγίσετε όταν εκλεγείτε; Για όποιον δεν κατάλαβε: Η ΝΔ θα διατηρήσει τον συνδικαλισμό στις Ε.Δ. με κριτήριο τι επιθυμούν οι πολλοί! Να σημειώσω ότι το γελοίο Σύνταγμά μας δεν απαγορεύει τον συνδικαλισμό στις Ε.Δ. Απαγορεύει κατηγορηματικώς (άρθρο 23) την απεργία σε δικαστές και σώματα ασφαλείας αλλά όχι στους στρατιωτικούς! Το διανοείσαι; O ακρογωνιαίος λίθος της ασφάλειας και της ελευθερίας του κράτους μπορεί να συνδικαλίζεται, να σφάζονται μεταξύ τους δεξιά και αριστερά κομματόσκυλα, ακόμα και να… απεργούν, να έρχεται τούμπα η στρατιωτική ιεραρχία διότι την καπελώνει η κομματική, κι εσύ να περιμένεις αυτή η… ωραία ατμόσφαιρα να σε προστατεύσει σε περίπτωση πολέμου! Δεν θα περίμενε κάποιος από αριστεριστές να περιστείλουν συνδικαλιστικά δικαιώματα, έτσι δεν είναι; Ωστόσο η διάταξη που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερη από το καθεστώς που υπήρχε. (Και το λέω εγώ που τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχω να τον βλέπω ούτε ζωγραφιστόν.) Μέχρι το 2017 υπήρχαν διαφορετικές δεξιές και αριστερές συνδικαλιστικές ενώσεις στις Ε.Δ. που μάχονταν μεταξύ τους στα ΜΜΕ και στα δικαστήρια: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών Ενώσεων – ΠΟΕΣ και η… Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών Ενώσεων – ΠΟΜΕΝΣ. (Με το ίδιο όνομα άλλά διαφορετικά αρκτικόλεξα! Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά!) Μια σοβαρή κυβέρνηση, με αίσθηση του εθνικού συμφέροντος, θα απαγόρευε εντελώς τον συνδικαλισμό στις Ε.Δ. Θα μπορούσε να το κάνει αυτό η ΝΔ, νομοθετικώς μια και καλή, όταν ξεκίνησε ο συνδικαλισμός τις Ε.Δ. το 2005 με την «Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων». Θα μπορούσε να το τελειώσει το 2013, χρονιά της δημιουργίας του δευτεροβάθμιου οργάνου «Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών Ενώσεων – ΠΟΕΣ»
Όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά ανεχόταν οι κομματικές φατρίες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους και να δυναμιτίζουν την ενότητα των Ε.Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο του επιβάλλει μία μόνο οργάνωση στην οποία θα ανήκουν όλοι οι στρατιωτικοί, δεξιοί και αριστεροί. Βέβαια θα γίνονται εκλογές, θα υπάρχουν δεξιοί και αριστεροί που θα διεκδικούν την ηγεσία, αλλά τουλάχιστον θα οργανώνονται σε έναν φορέα. (Είναι περιττό να πω ότι αν η “Δημιουργία, ξανά!” γίνει κυβέρνηση, ο συνδικαλισμός θα κοπεί μαχαίρι σε Ε.Δ., Σώματα Ασφαλείας και Δικαιοσύνη και η απεργία θα απαγορευτεί για το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων.)
Ας δούμε και μία ακόμα διαφορά. Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι όταν εκποιείται υλικό που δεν το χρειάζεται πια ο στρατός, τα έσοδα πηγαίνουν στο Δημόσιο Ταμείο. Πολύ λογικό. Με λεφτά του φορολογούμενου αγοράστηκαν ως καινούργια, στο ταμείο του φορολογούμενου θα πρέπει να πάνε όσα λεφτά πιάσουν ως παλιά. Τι ζήτησε η ΝΔ; Τα χρήματα αυτά να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ να πηγαίνουν στα Μετοχικά Ταμεία των Ε.Δ. όπως ίσχυε μέχρι το 2017, σαν να είναι το στρατιωτικό υλικό περιουσία όχι του κράτους αλλά των αξιωματικών! Μάλλον δεν την ήξερες αυτή την λεπτομέρεια, ε; Κλείνει η (μεγάλη) παρένθεση.
Η Παπακώστα λοιπόν διαγράφηκε για τους λάθος λόγους. Όπως και έκανε πολιτική καριέρα για επίσης λάθος λόγους. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί οι “θα ψηφίσω ΝΔ γιατί προέχει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ” μέμφονται τον Τσίπρα για την υπουργοποίηση της Παπακώστα και όχι τον Σαμαρά ή τον Κυριάκο. Ό,τι εκτίμησαν οι μεν, εκτίμησε και ο δε. Και δεν ξέρω αν υπάρχουν πολίτες που μπαίνουν στον κόπο να διαβάζουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Βουλής (το επίμαχο εδώ: https://www.
Τους συστήνω να αναρωτηθούν πόσες Παπακώστα και πόσοι Καμμένοι (και Γιακουμάτοι και Καραμανλήδες…) υπάρχουν στη ΝΔ ακόμα. Και για προχωρημένους: ποιοι μηχανισμοί της ΝΔ αναδεικνύουν επί δεκαετίες τους Καμμένους και τις Παπακώστα (και τους Γιακουμάτους και τους Καραμανλήδες…) ως στελέχη πρώτης γραμμής, ως υπουργούς, πρωθυπουργούς και ως “εθνικά κεφάλαια”;
Αλήθεια, θυμούνται ότι ο Καμμένος ήταν από τα πιο προβεβλημένα και δημοφιλή στελέχη της “γαλάζιας παράταξης”, υφυπουργός του Καραμανλή και εκλεγόμενος βουλευτής ανελλιπώς από το 1993, όταν ήταν μόλις 28 ετών;
Δεν γίνεται κάποιος γραφικός, ανόητος, ανήθικος, εθνικά επικίνδυνος, όταν αυτομολεί στον αντίπαλο. Τις είχε αυτές τις ιδιότητες και όταν ήταν μαζί σου, αλλά ή έκανες πως δεν τις έβλεπες ή όντως δεν τις έβλεπες. Ποιο είναι χειρότερο;
Μόνο σοβαρές απαντήσεις, παρακαλώ.
Facebook Comments