Μία ημέρα μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2018, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου επανήλθε σε υποσχέσεις περί μείωσής του κατά περίπου 30%.

Σε ερώτηση αν παραμένει  “άδικος και εξοργιστικός” ως φόρος, η κ. Αυλωνίτου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6, είπε: “Βεβαίως παραμένει, τον ΕΝΦΙΑ δεν τον νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον διατήρησε γιατί μέχρι πριν λίγες μέρες ζούσαμε σε ένα μνημονιακό καθεστώς, τα μνημόνια έχουν τελειώσει, περιμένετε να ακούσετε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όπου εκεί αναμένουμε να ακούσουμε μια σταδιακή  μείωση του ΕΝΦΙΑ που θα είναι περίπου στο 30% από όσο γνωρίζω” και συνέχισε λέγοντας: “Κι εγώ θέλω να δω ότι οι περισσότεροι πολίτες που έχουν ανάγκη δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ κάποια στιγμή”

Αναφερόμενη στην υπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα, η κ. Αυλωνίτου τόνισε ότι η κ. Παπακώστα δεν εντάχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια ανεξάρτητη βουλευτής η οποία διεγράφη από το κόμμα της. Σύμφωνα με τη βουλευτή του μείζονος κόμματος της συμπολίτευσης, “ο πυρήνας αυτής της κυβέρνησης παραμένει αριστερός,  αλλά συνεχίζει να διεκδικεί και την επόμενη εκλογή της όχι πλέον ως Αριστερά, αλλά ως ένα  κόμμα που θα μπορούν να  ακουμπήσουν οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες”.

Facebook Comments