Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σήμερα να περιγράψει τις προτεραιότητες της νέας φάσης στην οποία εισέρχεται η χώρα, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 11:00 το πρωί.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του ανώτατου κυβερνητικού οργάνου στη μεταμνημονιακή εποχή και μετά τον ανασχηματισμό, με το υπουργικό Συμβούλιο να έχει πλέον τα νέα χαρακτηριστικά που αποφάσισε ο πρωθυπουργός (αμφίπλευρη πολιτική διεύρυνση, περισσότεροι νέοι, γυναίκες, βουλευτές της Περιφέρειας).

Ο κ. Τσίπρας θα δώσει με την ομιλία του κατευθυντήριες γραμμές προς τους υπουργούς και πιστεύεται πως θα τους ζητήσει να τρέξουν όσες εκκρεμότητες υπάρχουν στα Υπουργεία τους -κάποιες από τις οποίες έχουν εξαγγελθεί σε περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια- με δεδομένο ότι η παρούσα κυβέρνηση θέλει να λογοδοτεί στον πολίτη και να κρίνεται από την αποτελεσματικότητα των πολιτικών της.

Την ίδια στιγμή, είναι σε πλήρη εξέλιξη η προετοιμασία του Μεγάρου Μαξίμου από κοινού με το οικονομικό επιτελείο και συναρμόδιους υπουργούς, για την παρουσίαση δέσμης φιλολαϊκών μέτρων, υπέρ της μεσαίας τάξης και των πιο ευάλωτων συμπολιτών. Παρουσίαση που θα γίνει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα φέτος, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η παρουσία αμερικανικών εταιρειών-«κολοσσών» θα δώσει έναυσμα στη συζήτηση για μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας.

Facebook Comments