Στη Βουλή δικογραφίες για Γιάννο Παπαντωνίου.Αφορούν αδίκημα δωροδοκίας και σχετίζονται με εξοπλιστικά και ακίνητη περιουσία του πρώην υπουργού.

Η Βουλή θα αποφασίσει αν η κατηγορία έχει η όχι παραγραφεί.

Σε απολογία πάντως έχει κληθεί ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του για το τέλος του μήνα από τους ειδικούς ανακριτές διαφθοράς, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εξοπλιστικά ύψους περί τα 3 εκ. Ευρώ.

Διαβιβάστηκαν εκ νέου στη Βουλή δικογραφίες που αφορούν τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου σχετικά με το αδίκημα της δωροδοκίας – αυτή τη φορά- προκειμένου η Βουλή να αποφασίσει αν η συγκεκριμένη κατηγορία έχει η όχι παραγραφεί με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Αν η Βουλή αποφασίσει, όπως έγινε και στην υπόθεση της Novartis, ότι η δωροδοκία πολιτικών προσώπων δεν παραγράφεται με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά εξακολουθεί ως αδίκημα να “ζει”,τότε θα επιστρέψει τη δικογραφία στη δικαιοσύνη, η οποία θα συνεχίσει την έρευνα και ενδεχομένως να οδηγηθεί σε άσκηση ποινικής δίωξης.

Αν η Βουλή θεωρήσει στην περίπτωση Παπαντωνίου τη δωροδοκία παραγεγραμμένη τότε η υπόθεση ως προς αυτό το σκέλος θα κλείσει και ο πρώην υπουργός θα είναι αντιμέτωπος μόνον με τις ήδη υπάρχουσες σε βάρος του εκκρεμότητες, που αφορούν κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για την οποία έχει κληθεί σε απολογία από την ειδική ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιά Ζαμανίκα για το τέλος Σεπτεμβρίου.

 

Facebook Comments