Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων σχολιάζουν ότι η επίσκεψη του Ζόραν Ζάεφ στην Ουάσιγκτον και η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ αποτελούν σημαντική μορφή στήριξης από τις ΗΠΑ ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου.

Την Δευτέρα είχε επισκεφθεί τα Σκόπια και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο επικείμενο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο παρέμβαση για το Σκοπιανό έκανε και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ενόψει του δημοψηφίσματος για την επικύρωση ή μη της Συμφωνίας των Πρεσπών.  «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας γενναίος και δίκαιος συμβιβασμός», αναφέρει  ο Τζορτζ Μπους σε επιστολή του και επισημαίνει ότι είναι υπερήφανος όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” με το συνταγματικό της όνομα το 2004.

Facebook Comments