Συναγερμός στις ΗΠΑ από το μπαράζ αποστολής εκρηκτικών δεμάτων σε επικριτές του Τραμπ. Μετά τα πακέτα που εστάλησαν σε Τζορτζ Σόρος, Χίλαρι Κλίντον, Μπαράκ Ομπάμα και τα γραφεία του CNN που στεγάζονται στο κτίριο της Time Warner στη Νέα Υόρκη, τις τελευταίες ώρες βρέθηκαν δύο ακόμα πακέτα που ταχυδρομήθηκαν στην βουλευτή των Δημοκρατικών Μαξίν Ουότερς της Καλιφόρνιας.

Τα δύο δέματα που προορίζονταν για την Ουότερς, πολύπειρη πολιτικό των Δημοκρατικών από το Λος Άντζελες που έχει επικρίνει με σφοδρότητα τον Ντόναλντ Τραμπ, αυξάνουν σε συνολικά οκτώ τον αριθμό των δεμάτων που φέρονται να περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ συνεχίζουν να διενεργούν έρευνα για την υπόθεση, που χαρακτηρίζουν τρομοκρατική ενέργεια. Την ίδια ώρα γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί ένα ακόμη πακέτο που πιστεύεται ότι εστάλη στον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας Τζο Μπάιντεν.

Στη Φλόριντα βρέθηκε ύποπτο δέμα κοντά στο γραφείο της βουλευτίνας του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Γουάσερμαν-Σουλτς, πρώην προέδρου της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, που εξωθήθηκε σε παραίτηση το 2016 αφού κατηγορήθηκε ότι ευνόησε τη Χίλαρι Κλίντον έναντι του Μπέρνι Σάντερς στις προκριματικές εκλογές.

Μεταξύ των στόχων και ο Έρικ Χόλντερ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της διοίκησης Ομπάμα.
Συνολικά έχουν σταλεί μέχρι στιγμής 8 τρομοδέματα. Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν την αποστολή των πακέτων αυτών εσωτερική «τρομοκρατία» ενώ δεν είναι τυχαίο ότι οι επιθέσεις γίνονται λίγες ημέρες πριν από την διενέργεια των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών στις 6 Νοεμβρίου που θα διεξαχθούν σε κλίμα πρωτοφανούς πόλωσης.

 

Facebook Comments