Ο Λουί Μπονιουέλ έλεγε ότι «το καλύτερο μαρτίνι φτιάχνεται όταν μια ηλιαχτίδα περάσει μέσα από το τζιν για να αγγίξει λίγο το βερμούτ».  Στο Λονδίνο, όμως, περιμένοντας την Πρωτοχρονιά, το να βρεις μια ηλιαχτίδα δεν είναι το ευκολότερο πράγμα.

Μιας και δεν έχω ηλιαχτίδα, λοιπόν, δε θα βάλω ούτε τζιν ούτε βερμούτ. Θα φτιάξω το μαρτίνι μου για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς με βότκα, Chambord (λικέρ ράσμπερι) και λικέρ κακάου. Πιο Χριστουγεννιάτικο από του Μπονιουέλ και τόσο Λονδρέζικο όσο και η Ναιτζέλα Λόσον, που το ήπιε πρώτη. Το χρώμα του, η γλυκιά του γεύση και κυρίως η διάθεσή μου το κάνουν γιορταστικό. Εις υγείαν και καλή χρονιά.

YΛΙΚΑ

Πάγος
50ml βότκα
25ml Chambord
25ml λικέρ κακάο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο

ΕKTEΛΕΣΗ

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το δεντρολίβανο μ ένα σέικερ. Σερβίρουμε σε ποτήρια του martini και γαρνίρουμε με το δεντρολίβανο

 

Για περισσότερες συνταγές μπορείτε να επισκεφθείτε το https://marilistable.com/ 

Facebook Comments