ΗΠΑ: Τέλος στο shutdown

3 λεπτά ανάγνωση
26 Ιανουαρίου 2019

Υπαναχωρώντας, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε και έτσι επικύρωσε τελικά την Παρασκευή (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας) τον νόμο που βάζει τέλος στο shutdown, την αναστολή λειτουργίας μεγάλου μέρους των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, τουλάχιστον μέχρι τη 15η Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ υπέγραψε το κείμενο το οποίο ενέκριναν ομόφωνα νωρίτερα την Παρασκευή αρχικά η Γερουσία και κατόπιν η Βουλή των Αντιπροσώπων, διαμηνύοντας ωστόσο ότι εάν δεν εξευρεθεί συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνησή του και το Κογκρέσο για τη χρηματοδότηση 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτεί για να κατασκευαστεί το τείχος που θέλει στα σύνορα με το Μεξικό μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, θα υπάρξει νέο shutdown.

Η εξέλιξη χαρακτηρίστηκε από αρκετούς αναλυτές πολιτική νίκη για τους Δημοκρατικούς, τρεις ημέρες μετά τη διαβεβαίωση του μεγιστάνα πως δεν θα «παραδινόταν» μπροστά στην άρνηση της αντιπολίτευσης να εγκρίνει τα κονδύλια που έχει ζητήσει για το τείχος.


 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια οικονομία: Σημάδια κόπωσης από την Κίνα – Πιέσεις στο διεθνές εμπόριο

Η πορεία της Κίνας βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής ανησυχίας.

Υποχωρεί το Brent εν μέσω προσδοκιών για επανέναρξη συνομιλιών ΗΠΑ–Ιράν

Απώλειες κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, με το Brent να υποχωρεί κατά

Εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν: Τί αλλάζει σε πετρέλαιο, χρηματιστήρια και επιτόκια – Το νέο σκηνικό στις αγορές

Ραγδαία μεταστροφή καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας μεταξύ