Οι Έλληνες πάντα έλκονται από πολιτικούς ηγέτες «προσωπικότητας» και εν γένει, πολύ ισχυρούς.
Συνήθως αυτοί, είναι πιο αγαπητοί, ειδικά αν έχουν και μια «χτυπητή» αδυναμία καθημερινότητας ή μια «χαριτωμένη» πολιτική δυσλειτουργία θα την χαρακτήριζα.
Έναν Ανδρέα Παπανδρέου ας πούμε, με αδυναμία στις γυναίκες και τις πάνες με μετρητά, έναν Κωνσταντίνο Καραμανλή με το κόμπλεξ του με την Βασιλική Αυλή, έναν Κώστα Καραμανλή με αδυναμία στο φαγητό και την καλοπέραση.
Το τερματίσαμε με τον Αλέξη Τσίπρα και με κοκτέιλ δυσλειτουργιών, πορείες του ίδιου ενάντια στην κυβέρνηση του, αγράβατος, στάση προσοχής με ανοιχτά πόδια, αγγλικά επιπέδου πέμπτης δημοτικού, με υπουργούς επιπέδου Λαϊκής αγοράς, υπουργούς που ντύνονται σαν τον Πόλντο και μιλάνε ελληνικά σαν τον Οβελίξ, λειτουργία Βουλής μαθητικού 15μελούς, υπουργούς φοιτήτριες. 
Νομίζω ο Αλέξης Τσίπρας ήταν η ενσάρκωση της ατάκας από την Ελληνική ταινία «κάνε με πρωθυπουργό για μια μέρα και θα σου δείξω εγώ».
 
Είναι νομίζω πασιφανές πλέον ότι η τυχερή περίοδος του Αλέξη Τσίπρα έλαβε τέλος.
Η τακτική του «τσοπάνη που τρίβεται στην γκλίτσα».
Η «μεταμνημονιακή», ύστερη μεταπολίτευση θα είναι πιο σκληρή από την ίδια την πραγματικότητα, θα παγιώσει την λεγόμενη κρίση, που δεν είναι κρίση αλλά η πραγματικότητα και ήρθε για να μείνει.
Δεν υπάρχει «έξοδος από την κρίση», αυτό που ζούμε είναι το μέλλον.
Αυτό δεν μπορεί να το διαχειριστεί ο κάθε Τσίπρας. 
 
Η χώρα πλέον χρειάζεται έναν ηγέτη «μεταρρύθμισης μυαλών», έναν «deep transformative leader”, έναν μη κλασικό, μη καθημερινό Έλληνα, έναν μη εύπεπτο και μη συμπαθή πολιτικό στην μέση νοικοκυρά.
Νομίζω μπορεί να κάνει την δουλειά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να αλλάξει μυαλά και ιδέες, τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την πολιτική, είναι συνεπής και εστιασμένος σε αυτό και μπορεί να τα καταφέρει.
Δεν μπορώ να προβλέψω την διάρκεια επιβίωσης του, θα είναι δύσκολο, αλλά μας είναι απαραίτητος, θέλετε δεν θέλετε, σας αρέσει ή όχι.
Θυμίζει λίγο Σημίτη, τον είχαν για βραχύβιο κι αυτόν.
Εξάλλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αδυναμίες καθημερινότητας.
Ελιτίστικη συμπεριφορά αλλά συμπαθητική, του αθλητικού και υγιή άνδρα, κομψός με άριστη γνώση αγγλικών και με αδέξιες αντιδράσεις στον «μάγκα» πρωθυπουργό μας που κούρασε με την ατελείωτη υπεροψία του λαϊκότητας.
Είναι εμφανές ότι κάνω match up με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι ας μην τον στήριξα εσωκομματικά, είμαι όμως αντικειμενικός θεωρώ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κυβερνήσει και θα γουστάρετε μάλιστα και θα αφήσει έργο σε μικρό χρονικό διάστημα, όσο τον αντέξει το σκοινί.
Θα μας αλλάξει την «πολιτική νοοτροπία» και καλά θα μας κάνει. 
 
Τέλος πάντων, θα δείξει η ιστορία, εγώ τον πιστεύω, δεν τον λατρεύω, τον χρειάζομαι, δεν τον γουστάρω.
Ίσως ένα ερώτημα σε δημοσκοπήσεις να σας έλυνε τις απορίες :
«Ποιον πολιτικό ηγέτη θεωρείτε πιο «ικάνο» να κυβερνήσει την χώρα ;»
 

Facebook Comments