Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που μένουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Αυτοί που φεύγουν σφίγγουν τα χείλια, πνίγουν τα δάκρυα να μη φανούνκι αυτοί που μένουν κουνούν μαντήλια, κι αναστενάζουν γιατί πονούν
Αυτοί που φεύγουν σφίγγουν τα χείλια, πνίγουν τα δάκρυα να μη φανούνκι αυτοί που μένουν κουνούν μαντήλια, κι αναστενάζουν γιατί πονούν
’Αυτοί που φεύγουν σφίγγουν τα χείλια, πνίγουν τα δάκρυα να μη φανούν κι αυτοί που μένουν κουνούν μαντήλια, κι αναστενάζουν γιατί πονούν’’
Αυτοί οι στίχοι που τραγουδήθηκαν από τον Γιάννη Πουλόπουλο, σε ένα τραγούδι που την σύνθεση του υπογράφει, ο μεγάλος Γιώργος Ζαμπέτας, αποτυπώνουν ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές.
Μετά και την δεύτερη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τις ευρωεκλογές και την δεύτερη φουρνιά ονομάτων που ανακοινώθηκαν για το ευρωψηφοδέλτιο τα δεδομένα έχουν ως εξής:
Υπάρχει ακόμα μια άτυπη συμφωνία μεταξύ όλων των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τους συσχετισμούς στο ευρωψηφοδέλτιο, αυτή ουσιαστικά έχει τρία μέρη: Ένα μέρος για την κεντροαριστερά, ένα για την αριστερά και ένα για τους λεγόμενους «κράχτες», τα ονόματα με «χρυσόσκονη» που μπορούν να φέρουν κόσμο που δεν θα ψήφιζε αλλιώς ΣΥΡΙΖΑ.
Αλαλούμ με τους κεντροαριστερούς –Εκτός κούρσας η Ρεπούση
Για την κεντροαριστερά έχουν κρατηθεί 15 από τις 42 θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο, η αναλογία ακούγεται καλή καθώς είναι κάτι περισσότερο από το 1/3 του ευρωψηφοδελτίου, αλλά το ζήτημα με τα πρόσωπα της κεντροαριστεράς, δεν είναι το πόσα θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο, αλλά το πόσα θα εκλεγούν .
Με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρεται τουλάχιστον σε διαρροές του Μαξίμου δεν θα κρατήσει τις δύο πρώτες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου, για να τις ορίσει ο ίδιος με την μορφή ενός μιξ λίστας με σταυρό και να βάλει εκεί ένα από αυτά τα πρόσωπα, φαίνεται από πολύ έως πάρα πολύ χλωμό να εκλεγεί κάποιος.
Μάλιστα στην Κουμουνδούρου καθυστερούν πολύ να ανακοινώσουν τα πρόσωπα από τον χώρο της κεντροαριστεράς, με συνέπεια να χάνεται πολύτιμος χρόνος από την προεκλογική τους καμπάνια και έτσι να αντιδρούν.
Χαρακτηριστική η περίπτωση της Μαρίας Ρεπούση που είχε δεχθεί πρόταση για το ευρωψηφοδέλτιο αλλά εξαιτίας της καθυστέρησης, της ανακοίνωσης της μετά και την δεύτερη φουρνιά υποψηφίων που δημοσιεύτηκε, αποσύρθηκε προκαταβολικά από την κούρσα.
Ακολουθεί η ανάρτηση της που εξηγεί τους λόγους:
«Πίστευα και πιστεύω στο εγχείρημα συγκρότησης μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσα παρούσα στις σχετικές διεργασίες από όποια θέση και αν χρειαστεί. Δεν επιθυμώ όμως πια να είμαι υποψήφια στις ευρωεκλογές διότι εκτιμώ ότι δεν έμεινε ικανός χρόνος για να υποστηρίξω όπως θα έπρεπε την υποψηφιότητά μου. Παράλληλα εργάζομαι σε μια θέση απαιτητική και δεν διαθέτω κανένα μηχανισμό υποστήριξης, ούτε κομματικό, ούτε βουλευτικό. Παραμένω βέβαια σταθερή στην πολιτική μου άποψη και ενεργή στην Πρωτοβουλία Προοδευτικών Πολιτών ΓΕΦΥΡΑ. Ο δρόμος είναι δύσβατος αλλά οφείλουμε να τα καταφέρουμε».
Οι χειρισμοί του Μαξίμου ήδη οδηγούν σε απώλειες και η εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ μετά το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που αναμένεται να έχει ταυτοτικό χαρακτήρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να φέρει συγκρούσεις «ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ» και στο κόμμα, με όσους δεν θέλουν την κεντροαριστερή στροφή.
Αριστερό αντίβαρο μόνο με επίθετα μετά το φιάσκο της Λοΐζου
Μέχρι τώρα το αντίβαρο από τα αριστερά, έρχεται με βαριά ονόματα, που δείχνουν ιστορικές καταβολές. Μετά το «φιάσκο» όμως και τις αποκαλύψεις για την Μυρσίνη Λοΐζου, που τσάκισαν το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, μένει μόνο το όνομα του κ. Πλουμίδη. Αυτό δεν αρκεί και είναι δεδομένο, ότι θα χρειαστούν σύνθετες συνταγές για να ικανοποιηθούν οι «αριστεροί» του κόμματος.
Αμηχανία για τον Κόκκαλη- Πως η Λοΐζου «έκαψε» και την υποψηφιότητα της Αλεξίου
Τέλος στα λαμπερά ονόματα, υπάρχει αυτό του Πέτρου Κόκκαλη. Στο κόμμα υπάρχει ήδη αμηχανία για την διαχείριση της υποψηφιότητας και της έκτασης που έχει πάρει το θέμα στα ΜΜΕ, ειδικά όταν έρχονται στο φως δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου, που στο παρελθόν έστρεφαν τα πυρά τους κατά της οικογένειας Κόκκαλη.
Παράλληλα εχθές ανακοινώθηκε και η υποψηφιότητα της τραγουδίστριας Ραλλίας Χρηστίδου.
Σε αυτή την ενότητα, οι «τάπες» ήταν περισσότερες από τα τρίποντα καθώς αρνήθηκε να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ακολούθησε η τραγουδίστρια Χάρις Αλεξίου που «κάηκε» καθώς ήταν μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο για την παράνομη σύνταξη που εισέπραττε επί χρόνια η κόρη του Μάνου Λοΐζου.
Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας είσεπραξε ένα ηχηρό «όχι»και από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Ο πρωθυπουργός πόνταρε πολλά σε αυτή την επιστροφή για να ικανοποιήσει και τα αριστερά αντανακλαστικά του κόμματος.
Με λίγα λόγια στον ΣΥΡΙΖΑ εκτός του Σπύρου Δανέλλη, η μόνη σίγουρη είναι η Έλενα Κουντουρά για την οποία έδωσε τόσο αγώνα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το βέβαιο είναι ότι με εκείνη θα πορευθεί… διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr
Facebook Comments