Τελικά υπάρχει όντως κάτι που θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική σειρά La Casa de Papel που κάνει θραύση στο Netflix.

Δεν είναι όμως η ομοιότητα του καθηγητή – εγκέφαλου της μεγάλης ληστείας, με τον Νάσο Ηλιόπουλο, όπως λέει ο Αλέξης Τσιπρας. Αν εξαιρέσει κανείς ότι έχουν κι οι δυο μούσι και φοράνε γυαλιά, ο καθηγητής του La Casa de Papel και ο Νάσος Ηλιόπουλος δε μοιάζουν σε τίποτα άλλο. Αλλού υπάρχει η ομοιότητα και την επεσήμανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (κι αυτός με μούσι και γυαλιά) μιλώντας σε Μαυρίδη – Χαροκόπο στην εκπομπή «Τέτοιοι είναι» στο Action 24.

Ο Λαφαζάνης ίσως και να μην έχει δει το La Casa de Papel. Εκεί, λοιπόν, μια παρέα καλά εκπαιδευμένων ληστών, αποφασισμένων για όλα, με ιθύνοντα νου έναν καθηγητή – «ιδεολόγο», που κινεί τα νήματα από μυστικό κρησφύγετο, μπαίνουν στο Νομισματοκοπείο της Ισπανίας, κρατώντας ομήρους το προσωπικό και μια ομάδα επισκεπτών μαθητών,με σκοπό να παραμείνουν για 11 μέρες, ώστε να μπορέσουν να τυπώσουν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Χρησιμοποιούν μάσκες που απεικονίζουν τον Σαλβαντόρ Νταλί και ψευδώνυμα από ονόματα πόλεων. Κατά τη διάρκεια της σειράς, που τελειώνει με… νικητές τους ληστές, ακούγεται συχνά το τραγούδι – ύμνος της ιταλικής Αντίστασης, το γνωστό Bella Ciao.

Χωρίς Bella Ciao, δίχως μάσκες του Νταλί, με «κρησφύγετο» το Μέγαρο Μαξίμου και ιθύνοντες νόες τους «επαναστάτες» – κυβερνώντες του πρώτου εξαμήνου του 2015, το ελληνικό La Casa de Papel δεν τελείωσε με… νικητές τους ληστές αλλά με νικητή το «Όχι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, που έγινε «Ναι» υπό τις απειλές των δανειστών. Η περιγραφή του Λαφαζάνη στην εκπομπή του Action 24 ήταν αντάξια του σεναρίου της ισπανικής τηλεοπτικής σειράς που έσπασε τα ρεκόρ τηλεθέασης. Τι αποκάλυψε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα είναι αρχηγός μικρού εξωκοινοβουλευτικού κόμματος και τον σέρνουν στα δικαστήρια οι πρώην σύντροφοί του επειδή αντιστέκεται στους πλειστηριασμούς, αναφερόμενος στο «ριφιφί» στο Ελληνικό Νομισματοκοπείο, που σχεδίαζαν τότε οι κυβερνώντες; «Είχα πει στον Τσίπρα να μην υπογράψουμε. Ότι υπάρχει λύση. Είναι τα 22 δισ. που βρίσκονται στο δίκτυο της ΤτΕ, απ’αυτά θα παίρναμε ένα δάνειο το οποίο θα αποφάσιζε το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα λεφτά αυτά θα λειτουργούσαν ως δάνειο που θα παίρναμε και θα λειτουργούσαν ως γέφυρα μέχρι τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα. Ήταν τυποποιημένο χρήμα από την ΕΚΤ, θα παίρναμε μέρος του χωρίς να τους ρωτήσουμε». Ελληνικό La Casa de Papel με άδοξο τέλος!… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments