Ο πρωθυπουργός, στην αρχή, επρόκειτο να κάνει τις όποιες ανακοινώσεις για τις φορολογικές ελαφρύνσεις που σχεδιάζει το επόμενο διάστημα την Παρασκευή.

Κάποιοι έλεγαν, μάλιστα, ότι μπορεί να τις κάνει και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, από τη στιγμή που η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προγραμματίστηκε να διαρκέσει από το απόγευμα της Τετάρτης ως το βράδυ της Παρασκευής.

Κι όμως, ο πρωθυπουργός κάνει σήμερα το απόγευμα, σε γκράντε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο τις εξαγγελίες του. Υπενθυμίζεται ότι στο Ζάππειο ξαναπήγε για την εκδήλωση για τις αποφάσεις για το χρέος, τον περασμένο Ιούνιο, τότε που φόρεσε την περίφημη «κόκκινη γραβάτα». Αντίστοιχες εξαγγελίες, όμως, όπως π.χ. για το κοινωνικό επίδομα των Χριστουγέννων, τις έκανε από το τζάκι του Μαξίμου.

Καταλαβαίνει κανείς, συνεπώς, γιατί η κυβέρνηση δεν επέλεξε να ξεκινήσει αμέσως μετά την κατάθεση της γαλάζιας πρότασης μομφής τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνη: ήθελε να προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου με τα πανηγυρικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να εκτραπεί εντελώς η συζήτηση στη Βουλή από τις χυδαιότητες Πολάκη και να γίνει ένα ντιμπέιτ, περίπου όπως το φανταζόταν ο κ. Τσίπρας, όταν το ζητούσε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Βεβαίως, μέχρι χθες, δεν υπήρχε σοβαρά η ιστορία με το κότερο της κ. Παναγοπούλου, στο οποίο ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε να κάνει διακοπές…αραχτός. Κατά πληροφορίες, πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζουν επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι μόνο με το παράδειγμα του «ελικοπτέρου του Θοδωρή Κυριακού», με το οποίο ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να μεταφέρθηκε στη βίλα του καναλάρχη στον Άγιο Αιμιλιανό το καλοκαίρι… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments