Ο Κώστας Μπακογιάννης ως γνωστόν είναι γιος του Παύλου Μπακογιάννη, του πολιτικού που άφησε το δικό του αποτύπωμα, που είπε ότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα μέχρι που τον δολοφόνησε πισώπλατα ο αμετανόητος κατά συρροή και συνείδηση δολοφόνος της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Εδώ και πολύ καιρό γίνεται η συζήτηση για το  κατά πόσο ένας δολοφόνος καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια μπορεί να παίρνει άδειες και να βολτάρει ελεύθερος εκεί που σκότωνε. Τις τελευταίες εβδομάδες μετά το ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που αρνούνταν την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα ξεκίνησε η απεργία πείνας του αρχιτρομοκράτη της 17Ν μαζί με ένα μπαράζ επιθέσεων με διάφορες οργανώσεις να αναλαμβάνουν την ευθύνη και να τα κάνουν γυαλιά-καρφιά στο όνομά του. Μάλιστα ένα εκ των συνθημάτων που έγραφαν οι «θιασώτες» του ήταν «Ντόρα το ‘89 έγινε μισή δουλειά». Όσο και να διαφωνεί κάποιος πολιτικά με την Ντόρα Μπακογιάννη, και με την εκάστοτε κ. Μπακογιάννη, νομίζω ότι δεν μπορεί κανένας δημοκρατικός πολίτης να δεχθεί τέτοιου είδους συνθήματα σε κανένα πλαίσιο αντιπαράθεσης.

Το βράδυ της 28ης Μαΐου, λίγο μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα και λίγο πριν το δεύτερο, ο μεγάλος νικητής της αναμέτρησης (μετά τον πολιτικό πολιτισμό), Κώστας Μπακογιάννης, βρέθηκε να τραμπουκίζεται από ένα τσούρμο «αντιεξουσιαστές» που φώναζαν συνθήματα υπέρ του δολοφόνου του πατέρα του και του απαγόρευαν την παραμονή του στα Πετράλώνα, λες και είναι ιδιοκτησιακό τους καθεστώς η περιοχή. Εκείνος δεν φοβήθηκε, όπως είπε σήμερα τον «φόβο πρέπει να τον φοβίζεις», παρέμεινε εκεί και τους κάλεσε για κουβέντα και κρασί. Κάλεσε σε διάλογο τους υποστηρικτές του δολοφόνου του πατέρα του. Βέβαια ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ο άνθρωπος που έχει πει στο παρελθόν: «Θα ήθελα ο γιος μου να μπορέσει κάποια στιγμή να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον εγγονό του Κουφοντίνα». Για να βγει μετά ο γιος του δολοφόνου και να του πει: «Κώστα, αν ο γιος μου καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον γιο σου θα τον είχα αποκληρώσει πρώτα εγώ».

Ο Κώστας Μπακογιάννης χθες απάντησε σε όσους νόμιζαν ότι θα του απαγορεύσουν την είσοδο ότι «απαγορευτικά βγάζουν μόνο τα Λιμεναρχεία» και συνέχισε να τους ακούει να βρίζουν το νεκρό του πατέρα γιατί όπως είπε: «Το οφείλω στη μνήμη του πατέρα μου, εγώ δεν θα γίνω σαν κι αυτούς. Εγώ πιστεύω στη Δημοκρατία και το διάλογο. Εκείνοι είναι πάρα πολύ λίγοι και εμείς είμαστε πάρα πολλοί, πρέπει να φοβίσουμε το φόβο».Βρείτε τον φασίστα λοιπόν.

ΥΓ1: Αν μου σκότωναν τον πατέρα και οι υπερασπιστές του δολοφόνου του φώναζαν «σκατά στον τάφο του» και μου έβγαινε ο γιος του δολοφόνου να λέει τέτοιες δεν θα ήμουν τόσο ευγενική.

ΥΓ2: Εσείς που έχετε βαπτιστεί αντιφασίστες από την πολλή «μάχη» να πολεμήσετε τους αυθεντικούς φασίστες έχετε αρχίσει να τους μοιάζετε επικίνδυνα, έχετε αρχίζει να μοιάζετε με αυτούς που φώναζαν στην μάνα του Παύλου Φύσσα «που είναι ο Παύλος σου τώρα;».

Facebook Comments