Η πρώτη υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή με ατζέντα καθαρά για τα δικαιώματα των ζώων έρχεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Μία γυναίκα με πολυετή δράση στον εθελοντισμό και στη φιλοζωία αλλά και με θεσμικό ρόλο στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων είναι η εκλεκτή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Σεραφίνα Αβραμίδου θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών ενόψει του πρώτου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Ευζωία των Ζώων Συντροφιάς.

Έτσι επιλέγει ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος να αναγνωρίσει στο πρόσωπό της τους αγώνες όλων των φιλόζωων εθελοντών της χώρας που παλεύουν καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες. Παράλληλα, για ακόμη μία φορά, το αναγνωρίζει όχι απλώς ως ζήτημα πολιτικής αλλά και ως ένα ζήτημα υψηλής πολιτικής. Η υποψηφιότητά της ήρθε σαν έκπληξη, αν και στο Μέγαρο Μαξίμου έχει συζητηθεί ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. 

Ποια είναι η Σεραφίνα Αβραμίδου 

Γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, την ιστορική Κυψέλη, όπου και κατοικεί έως σήμερα μαζί με τους 3 υιοθετημένους σκύλους της. Κατάγεται από Κωνσταντινούπολη και Νάξο. Έχει σπουδάσει  Διοίκηση Επιχειρήσεων (BSc in BusinessAdministration) στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας και MBAin Marketing Communications στο  πανεπιστήμιο ΝΥΙΤ της Νέας Υόρκης. Επίσης έχει ολοκληρώσει τον Μεταπτυχιακό Κύκλο Σπουδών «Θεσμοί Κοινωνικής Ευθύνης και Κοινωνική Αλληλεγγύη» των πανεπιστημίων ΕΚΠΑ, Παντείου και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.  Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Εργάστηκε για περισσότερα από είκοσι χρόνια σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και οργανισμούς στο αντικείμενο των σπουδών της, όταν ένα κομβικό γεγονός άλλαξε τελείως τον τρόπο που έβλεπε τα πράγματα και επέλεξε να αφιερώσει την ζωή της στην προσφορά προς όλους όσους έχουν ανάγκη, δίνοντας μεγάλο βάρος στα ζώα που είναι από τα πλέον αδύναμα πλάσματα.

Από το 2016 εργάζεται στην μακροβιότερη φιλοζωική οργάνωση της Ελλάδας, την Animal Action Greece, ως Υπεύθυνη Προγραμμάτων. Μέρος της δουλειάς της είναι να επισκέπτεται όλη την χώρα, βιώνοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζώα αλλά και οι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη διάσωση αυτών.  Μέσω της θέσης της αυτής, από το 2019 εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Eurogroup for Animals στις Βρυξέλλες. Ως εθελόντρια για σχεδόν 30 χρόνια, γνωρίζει εις βάθος τους αγώνες της φιλοζωικής κοινότητας και προσπαθεί, από όποια θέση και αν κατέχει, να βοηθά για την βελτίωση  των συνθηκών διαβίωσης των ζώων αλλά και για την αναγνώριση του ιδιαιτέρως σημαντικού έργου των  εθελοντών.

Πέραν της δράσης της ως μεμονωμένης εθελόντριας σταφιλοζωικά, έχει διατελέσει από το 2008 μέλος εθελοντικής ομάδας, η οποία διενεργεί ενημερώσεις σε σχολεία και συνεδρίες θεραπευτικής επαφής σε παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες με την συμβολή πρώην αδέσποτων, νυν υιοθετημένων απο τα μέλη της ομάδας, σκύλων. Από το 2013 είναι Ειδική Γραμματέας ΔΣ του Μαλλιοπουλείου Ευαγούς Ιδρύματος Κυψέλης το οποίο λειτουργεί στέγη ασυνόδευτων ανηλίκων στην περιοχή. Από την αρχική ενασχόλησή της με τα κοινά όταν εξελέγη Διαμερισματική Σύμβουλος στο 6ο ΔΔ του Δήμου Αθηναίων επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη μέχρι και την τετραετία 2019-2023 όπου εξελέγη δημοτική σύμβουλος και διετέλεσε Εντεταλμένη Σύμβουλος Υπεύθυνη για τα ζώα επί δημαρχίας Κώστα Μπακογιάννη, οι δράσεις και τα έργα της είχαν πάντα γνώμονα την προστασία των αδυνάμων.

Σε αυτή την τετραετία η Αθήνα απέκτησε φιλοζωικό προφίλ, δείχνονταςσεβασμό σε δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα, ενώ τότε ιδρύθηκε το πρώτο Δημοτικό Κτηνιατρείο του Δήμου Αθηναίων. Από το 2021 είναι καθηγήτρια (pro bono) στο Zero Stray Academy, την πρώτη Ακαδημία που εκπαιδεύει τους δήμους της χώρας, για την πρόληψη και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Facebook Comments