Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δημόσιες συστάσεις του προς δημοσιογράφους της ΕΡΤ να αποκαλούν 13η σύνταξη το ποσό που δόθηκε και όχι επίδομα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας έκανε λόγο για μια απλή παρεξήγηση και ότι σε καμιά περίπτωση δεν ήθελε να επιβάλει την δική του άποψη στους δημοσιογράφους.

Ο Γιάννης Μπαλάφας φιλοξενήθηκε στον ΑΝΤ1 επιμένοντας πως το μέτρο που ψηφίστηκε δεν είναι επίδομα, αλλά 13η σύνταξη, τονίζοντας ότι δεν έγινε σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ.

«Η ελληνική γλώσσα είναι ωραία και όταν αναφέρθηκε η λέξη επίδομα, είπα ότι είναι ένα μόνιμο μόνιμο μέτρο το οποίο καθιερώσαμε. Έχει τη δυνατότητα ο δημοσιογράφος να κρίνει και εγώ να σχολιάσω την μη καλή χρήση της ελληνικής γλώσσας. Άλλο είναι το επίδομα, άλλο η προσωρινή ενίσχυση και άλλο το ψηφισμένο μόνιμο μέτρο».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μπαλάφας προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός ότι επιχείρησε να κάνει υποδείξεις στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ κάνοντας λόγο για μια απλή παρεξήγηση. «Είπα ότι σε μέρες που όλοι και όλες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι πρέπει να χρησιμοποιούμε την ελληνική γλώσσα με την σωστή της έννοια και τις σωστές λέξεις. Είπα, λοιπόν, ότι όλοι πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Έκαναν μια κριτική στο επίδομα που αφορά ένα μέτρο, το οποίο είναι τόσο πολύ καλά ξεκαθαρισμένο. Δεν είπα στους δημοσιογράφους ότι «δεν πρέπει να λέτε». Δεν έχω καμιά διάθεση να πω σε κάποιον πως θα μιλήσει. Επισήμανα ότι «δεν το λέτε σωστά». Είπα ότι τον χαρακτηρισμό επίδομα για την 13η σύνταξη τον χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί μας και οπουδήποτε να δουλεύει κανείς δεν πρέπει να το λέει έτσι. Πιστεύω ότι έγινε μια πλήρης παρεξήγηση αυτού που είπα. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να επιβάλω σε κάποιον τι θα πει».

Facebook Comments