Σε έκτακτες δηλώσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός  μετά τη 1 το μεσημέρι με αφορμή την οικονομία και τη δημοσίευση της έκθεσης της Κομισιόν.

“Μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνω είπα την πλήρη αλήθεια: Η ψήφος στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας”, είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του.

Και συνέχισε: “Σήμερα όλα όσα είπα τότε επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ‘άνοιξε την όρεξη’ τόσο στο παλαιό πολιτικό κατεστημένο όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους τις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις επιλογές μας και να φέρουν προσχώματα στο σχέδιο μας να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους έβαλαν πλάτη και έκαναν θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια να δρέψουν τους καρπούς των θυσιών τους”.

“Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε πίσω”, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός. “Ο μόνος τρόπος να κλείσει οριστικά αυτός ο δρόμος -της επιστροφής στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας- είναι η επιλογή του ελληνικού λαού στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών στις 7 του Ιούλη”, επέμεινε.

Facebook Comments