Αν ο ελληνικός λαός ανυπομονεί πότε θά έλθει η ημέρα να απαλλαγεί από τόν Τσίπρα και την κυβέρνηση, έχει δίκαιο. Η κυβέρνηση αμέλησε από την πρώτη σχεδόν ημέρα τον ρόλο της και τα καθήκοντά της. Παίρνει ένα μεγάλο μηδενικό για όσον αφορά την  προστασία της χώρας και των πολιτών, διαφύλαξη και διασφάλιση της εθνικής και εδαφικής ακεραιότητας, τών εθνικών συμβόλων και τήν επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας γιά τους Έλληνες πολίτες.

Ακολούθησε μιά δική της επικίνδυνη ατζέντα καθοδηγούμενη από άγνωστα συμφέροντα. Είδαμε μία κυβέρνηση που οι πολιτικοί της είναι διεφθαρμένοι, ερασιτέχνες και ιδεολόγοι.  Είναι το είδος τών πολιτικών πού συνήθως προξενούν τις μεγαλύτερες καταστροφές σε μία χώρα. Αυτό συνέβη στήν Ελλάδα και τό  προσφυγικό είναι ένα παράδειγμα. Θά εξηγήσω γιατί.

Το προσφυγικό, θα μπορούσε να αποτελέσει μία θετική επίδειξη ανθρωπιστικής βοήθειας, και αλληλεγγύης. Όμως η κυβέρνηση το μετέτρεψε σε ένα παιχνίδι για την προώθηση της δικής της ατζέντας που δέν είχε νά κάνει τίποτε για την βοήθεια των προσφύγων.

Η κυβέρνηση ενορχήστρωσε εσκεμμένα, μία απίστευτη εισροή άνω τού 1 εκατομυρίου προσφύγων και λαθρεμεταναστών πού μπήκαν στήν Ελλάδα, δικαιλογώντας την σαν χειρονομία ανθρωπιστικής βοήθειας και συμπόνιας για τούς πρόσφυγες πού ερχόταν από περιοχές πού μαστίζονταν από πολέμους.

Όμως για τί βοήθεια μιλάμε και από πού; Η ΕΕ δίνει στίς κυβερνήσεις 6 χιλιάδες ευρώ για κάθε πρόσφυγα πού δέχονται στήν χώρα τους. Ακόμη και άν όλα τά λεφτά έφθαναν στούς πρόσφυγες, που δέν συμβαίνει, η βοήθεια είναι ελάχιστη σε σχέση μέ τό πραγματικό κόστος που χρειάζεται για απλές μόνο ανάγκες βοήθειας καί συντήρησης τών προσφύγων, για να ζούν τουλάχιστον ανθρώπινα.

Για να πάρομε μιά ιδέα, ας δούμε τί συμβαίνει στην Τουρκία πού φιλοξενεί γύρω στά 2,5 εκατομύρια πρόσφυγες σχεδόν όλοι από Συρία. Στα τελευταία 3 χρόνια η Τουρκία, έχει ξοδέψει άνω των 21 δισεκατομυρίων ευρώ δικά της λεφτά και άλλα £6 δις πού πήρε από την ΕΕ.  Ομως τό οικονομικό κόστος για τήν Τουρκία θά συνεχίσει να ανεβαίνει.  Ήδη 150 χιλάδες νέα παιδιά γεννήθηκαν από πρόσφυγες γονείς στην Τουρκία πού θά χρειάζονται ιατρική περίθαλψη, διατροφή, κλπ. Το εκπαιδευτικό σύστημα αδυνατεί να αποροφήσει περίπου 1 εκατομύριο προσφύγων πού είναι σε μαθητική ηλικία καθώς οι Τούρκοι προσπαθουν να τούς διδάξουν την Τουρκική γλώσσα. Θα χρειασθούν νέα σχολεία, νέους δασκάλους κλπ. Πολλοί πρόσφυγες, αρνούνται την εκπαίδευση καί αφομοίωση στήν Τουρκική κοινωνία δημιουργώντας περαιτέρω κοινωνικά προβλήματα καθώς δέν θά μπορούν νά βρούν εργαςία άν παραμενουν στήν Τουρκία.

Αμφιβάλλω αν η ελληνική κυβέρνηση σκέφτηκε καν που θα βρεί τα χρήματα γιατί στην πραγματικότητα δεν νοιάζεται. Το ενδιαφέρον του Τσίπρα για την φροντίδα καί περίθαλψη, έγνοια  τών προσφύγων είναι απλώς μιά μάσκα όπου πίσω κρύβονται οι πραγματικές προθέσεις του. 

Τους βλέπει σάν κουπόνια πού τά εξαργυρώνει για να αρπάζει ότι λεφτά δίνει η ΕΕ για να τα μοιράζει όπως θέλει. Ελάχιστα φθάνουν στούς πρόσφυγες.

Δημιουργεί μιά στρατιά ζητιάνων καί πάμπτωχων που θα ζουν σε άθλιες συνθήκες, επιβαρύνοντας και διαβρώνοντας την ελληνική κοινωνία. 

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι αυτό θα συμβεί. Οταν έχεις ένα καρβέλι ψωμί μπορεί νά ταίσεις ίσως 5 άτομα δίνοντας τους από μιά φέτα. Όταν οόμως έχεις 100 άτομα θά πάρουν τί υθα τούς δώσεις; Ψίχουλα ή τίποτε.  Το λές ανθρωπιστική βοήθεια αυτό; Αμφιβάλλω αν οι πρόσφυγες περνούσαν χειρότερα στήν Τουρκία όπου βρισκόταν πρίν έλθουν Ελλάδα.

Η ΕΕ τελικά το κατάλαβε καί έριξε £6 δισεκατομύρια ευρώ στόν Ερντογάν να κρατά τούς πρόσφυγες στην Τουρκία.  Άλλη μιά απόδειξη ηλιθιότητας από την ΕΕ που στα τελευταία χρόνια ελέγχουν τις Βρυξέλες.

Με την συμφωνία, η ΕΕ ομολογεί  βασικά ότι είναι ανίκανη να προφυλάξει μόνη της, τα δικά της σύνορα από πρόσφυγες και λαθρεμετανάστες και ανέθεσε τον ρόλο αυτό στήν Τουρκία. Το ερώτημα που έχω είναι απλό.  Αν ο στόχος της ΕΕ είναι να διαφυλάξει τα σύνορα από πρόσφυγες και λαθρεμετανάστες γιατί δέν το κάνει μόνη της; Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δέν πρότεινε στην ΕΕ, να δίνει €6 δις στήν Ελλάδα να κάνει ακριβώς αυτό που ζητάει από τήν Τουρκία; Η Ελλάδα θά είχε επίσης τεράστια οικονομικά ωφέλη.   

Όμως αυτό προυποθέτει μιά κυβέρνηση με ικανότητες, πού γνωρίζει τί πρέπει να κάνει για  την προστασία της χώρας και την ευημερία του ελληνικού λαού. Ατυχώς σήμερα η Ελλάδα δέν έχει τέτοια κυβέρνηση και ελπιζει να την βρεί στις επόμενες εκλογές.

Facebook Comments