Σε κάθε εκλογική διαδικασία υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μετά από κάθε εκλογή, ξεκινά η συζήτηση σχετικά με το ποιος κέρδισε, ποιος έχασε, ποιος θα έχει εσωτερικά προβλήματα και ποιος βγαίνει ισχυρότερος.

Λίγες μέρες πριν είχαμε τις πολλαπλές κάλπες των Ευρωεκλογών, των Περιφερειακών και των Δημοτικών εκλογών ενώ σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχουμε τις κάλπες των Εθνικών Εκλογών. Ας το δούμε αλλιώς: Ποιος κέρδισε και ποιος έχασε σε αυτές τις εκλογές που προηγήθηκαν και τι μήνυμα μας δίνουν οι πολίτες για την επόμενη μεγάλη εθνική  εκλογή;

Προσωπικά, πιστεύω πως μοναδικός νικητής είναι η Ελλάδα. Αν δούμε πίσω από τις ετικέτες και τα συνθήματα, θα παρατηρήσουμε πως το περιεχόμενο της μεγάλης και ηχηρής νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε ένα και μόνο μήνυμα: την ένωση και πάλι όλων των Ελλήνων. Όχι των λίγων, όπως ισχυριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά των πολλών, όλων ανεξαιρέτως! 

Δεν είναι τυχαίο πως για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία, λόγου χάρη, κατάφερε να κερδίσει τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας στην Περιφέρεια και  τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας – που μόνο οι ελίτ δεν κατοικούν –  όπως το Αιγάλεω και οι Άγιοι Ανάργυροι και το Καματερό. Δεν ήταν μια νίκη των εκλεκτών αλλά μια νίκη των πολιτών.

Για να το πάμε και ένα βήμα πιο μακριά: Ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που φέρνει μια νέα προοπτική! Η κοινωνία, μετά από 10 περίπου χρόνια μιας πολυδιάστατης κρίσης, η οποία διαπέρασε όλα τα κοινωνικά στρώματα, απαιτεί σήμερα ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, αξιοπιστία, αλήθεια και όχι άλλο πολιτικό λαϊκισμό και τυχοδιωκτισμό. Το μήνυμα των εκλογών της 26ης Μαΐου ήταν ένα: τέρμα πια στην υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά αυτού του τόπου μια κυβέρνηση τάζει περισσότερα από την αξιωματική αντιπολίτευση προεκλογικά. Κι αυτήν την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρο πως την τιμώρησε το εκλογικό σώμα επιβραβεύοντας ταυτόχρονα την υπεύθυνη, σοβαρή και ρεαλιστική προσέγγιση που κομίζει η πολιτική Μητσοτάκη.

Κι αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα για την συνέχεια. Δείχνει ξεκάθαρα πως περνάμε σε μια νέα εποχή που ο πολιτικός ρεαλισμός κερδίζει την μάχη απέναντι στον λαϊκισμό και την δημαγωγία. Η Νέα Δημοκρατία, παραμένει σταθερή και προσηλωμένη και σήμερα, λίγο πριν γίνει κυβέρνηση, στο σχέδιο της για μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που ενωμένοι όλοι οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε! Μια Ελλάδα με μειωμένες φορολογίες, πίστη στις αναπτυξιακές πολιτικές, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων. Σε μια Ελλάδα με θέσεις εργασίας που θα ανταποκρίνονται σε κάθε εργαζόμενο, σταθερές και βιώσιμες.

Από το 2014 ο ερχομός του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Τσίπρα στην εξουσία προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην αγορά και την κοινωνία με μια σειρά από εμμονικά ιδεολογήματα και πολιτικές τοξικότητας και διαχωρισμού των Ελλήνων. Τώρα είναι η ώρα μας! Η ώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη να υλοποιήσει στο σχέδιο του για μια άλλη Ελλάδα της προκοπής και της δημιουργίας είναι η ώρα όλης της Ελλάδας!

Facebook Comments