Ο Παναγιώτης Πικραμμένος δεν είχε ανέβει ποτέ στο βήμα της Βουλής ως πρωθυπουργός. Την περίοδο που διορίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ανάμεσα στις δύο εκλογές του 2012, η Βουλή είχε συνεδριάσει μόλις μια φορά και διαλύθηκε αμέσως.

Ο Πικραμμένος ανέβηκε μόλις μια φορά στο βήμα της Βουλής. Ήταν στις αρχές του 2018, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Νοβάρτις, το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη Μεταπολίτευση», όπως έλεγε με περισπούδαστο ύφος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έξω από το Μαξίμου, αυτός που καταγγέλλουν ως «Ρασπούτιν» διάφοροι πρώην φίλοι του, όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Τότε, ανέβηκε για να μιλήσει κατά τη διαδικασία της συνεδρίασης για την παραπομπή των 10 κατονομαζόμενων προσώπων στη δικογραφία σε Προανακριτική Επιτροπή και δάκρυσε, ως ένας άνθρωπος που ήταν επί σειρά ετών άμεμπτος δικαστικός και υπηρέτης του ελληνικού λαού.

Η απόφαση συμπερίληψης του Παναγιώτη Πικραμμένου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ήταν γνωστή εδώ και μέρες. Επίσης γνωστό ήταν και το ότι θα είναι επικεφαλής του, μιας και ένα πρόσωπο με αυτό το βάρος συμβολισμού δεν θα μπορούσε να είναι σε άλλη θέση, παρά στην πρώτη ή στην τελευταία. Ο κ. Πικραμμένος, λοιπόν, ένα πρόσωπο που έχει ακουστεί και για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα ορκιστεί για πρώτη φορά βουλευτής στις 17 Ιουλίου, όταν ξανανοίξει η Βουλή και εκείνες τις μέρες, θα ανέβει για πρώτη φορά στο βήμα με την ιδιότητα του βουλευτή.

Αυτή τη φορά κανονικά, χωρίς δάκρυα. Θα είναι η μεγαλύτερη και πιο αξιοπρεπής απάντηση ενός εντίμου και άτεγκτου ανθρώπου στους σκευωρούς που τον ενέπλεξαν σε μια αστεία ιστορία, ενώ το μόνο που έκανε ήταν να βοηθά την πατρίδα του την πιο «σκοτεινή ώρα».

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments