Μακριά από το «καμίνι» της Αθήνας, στην Ιρλανδία, για «επίσκεψη εργασίας» (έτσι χαρακτηρίζεται στο επίσημο έγγραφο του ΕΦΚΑ), βρίσκεται εδώ και μερικά 24ωρα μια πολυπληθής ομάδα στελεχών του ασφαλιστικού υπερταμείου με όλα τα έξοδα πληρωμένα… από την ιρλανδική εταιρία NICO, την οποία… ο ΕΦΚΑ έχει προσλάβει και πληρώνει εδώ και 3,5 χρόνια ως τεχνικό σύμβουλό του στην οργάνωση του ασφαλιστικού!

Οπως αποκαλύπτει ο “Ελεύθερος Τύπος”, διοικητής, υποδιοικητές, γενικοί διευθυντές, διευθυντές, και άλλα στελέχη, πήγαν να δουν στην Ιρλανδία πώς οργανώνονται τα Ελεγκτικά Κέντρα, μια που και ο ΕΦΚΑ τώρα συστήνει τα δικά του. Το εντυπωσιακό είναι ότι στο πρόγραμμα  υπάρχει και κάτι που είναι μεμπτό για κρατικούς υπαλλήλους και διοικητές δημοσίων οργανισμών, καθώς πέρα από τα έξοδα (εισιτήρια, διαμονή με πρωινό, μετακινήσεις), ο κάθε υπάλληλος, και κρατικός αξιωματούχος θα πληρωθεί από την εταιρία με ένα έξτρα ποσό ως ημερήσια αποζημίωση για τα όποια άλλα έξοδα (φαγητό κ.ά.).

Και τα ερωτηματικά είναι πολλά. Τι ποσό δόθηκε σε όσους ταξίδεψαν με τον ΕΦΚΑ… «Travel»; Θα δηλωθούν ως εισόδημα στην εφορία; Ευνοήθηκαν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της συνεργασίας τους με την εν λόγω εταιρία; Το… .ταξίδι εργασίας είναι πληρωμένο από την εταιρία NICO που την πληρώνει ο ΕΦΚΑ για να… γίνει ένα σύγχρονο ταμείο για τους πολίτες, με λιγότερη γραφειοκρατία και με ταχύτητα στην απονομή συντάξεων, αλλά ακόμη δεν το έχει καταφέρει. Πόσα πλήρωσε άραγε για το «πρότζεκτ» αυτά τα 3,5 χρόνια; Αναμένονται απαντήσεις…

Facebook Comments