Μπορεί η κυβέρνηση να βρίσκεται σε φάση κλεισίματος των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, με την ολοκλήρωση και του πρώτου κύκλο νομοθετημάτων, υπάρχει, όμως, και μια παράλληλη προετοιμασία που αφορά τα ταξίδια του πρωθυπουργού στο εξωτερικό.

Βούληση του Μεγάρου Μαξίμου είναι τα ανακοινωθέντα ταξίδια σε Παρίσι, Βερολίνο και Χάγη να γίνουν… back to back. Γι’ αυτό, το Μαξίμου είναι σε επικοινωνία με το Ελιζέ, προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης, αν είναι εφικτό, να ξεκινήσει από Αθήνα για Παρίσι και αμέσως μετά να μεταβεί από το Παρίσι στο Βερολίνο. Το ραντεβού, πάντως, με την κ. Μέρκελ είναι σαφές ότι έχει κλειστεί για τις 29 Αυγούστου στη γερμανική πρωτεύουσα, με τα θέματα των πλεονασμάτων, αλλά και των μεταρρυθμίσεων να είναι τα κυρίαρχα στην ατζέντα. Επίσης προσδιορισμένο είναι και το ταξίδι στη Χάγη, το οποίο θα λάβει χώρα στις 2-3 Σεπτεμβρίου, ελάχιστες μέρες πριν την πρώτη άνοδο του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.

Αργότερα, μένει να φανεί και αν ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ, με τον κ. Μητσοτάκη να πηγαίνει στις ΗΠΑ από τις 24 ως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments