Το Μέτσοβο, τα Γιάννενα και τα Ζαγοροχώρια αυτή την περίοδο είναι σκέτη…μαγεία. Εξ ου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνά λίγες στιγμές ξεκούρασης σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής, με εκδρομές σε κοντινά χωριά και αρκετές συναντήσεις, όπως για παράδειγμα με τον Μετσοβίτη πρόεδρο της Βουλής Κώστας Τασούλα. 

Λέγεται, λοιπόν, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει τις αποφάσεις του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα βουνά, όπως είχε πει στη Φώφη Γεννηματά. Βεβαίως, μην το δέσετε και κόμπο. Θα περάσει χρόνο με τους δικούς του, θα διαβάσει, θα κάνει εκδρομές, πεζοπορία, ίσως και άλλα σπορ και θα προσπαθήσει να αλλάξει παραστάσεις, γιατί από τη Δευτέρα τον περιμένει το…γραφείο. 

Όσο για τον Πρόεδρο; Ο κ. Μητσοτάκης έχει ορισμένα πρόσωπα κατά νου. Η λίστα δεν είναι ανεξάντλητη, σε αντίθεση με όσα γράφονται δεξιά και αριστερά. Βεβαίως, στις επιλογές είναι ακόμα και ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ενώ, λέγεται ότι υπάρχει και μια περίπτωση γένους θηλυκού, χωρίς, όμως, το φύλο να είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή του κ. Μητσοτάκη. Όλα στην ώρα τους, όμως, μιας και υπάρχει αρκετός χρόνος ενόψει για τον πρωθυπουργό, καθώς η διαδικασία στη Βουλή δεν θα ξεκινήσει πριν το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. 

Σημειωτέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει όλα τα σενάρια που διακινούνται και τα ονόματα που γράφονται ένθεν κακείθεν. Αλλά, όπως σε όλες αυτές τις μείζονες επιλογές, κρατά τα χαρτιά του κλειστά. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments