Ο Γιώργος Σταμάτης ήταν αυτός που «εκπροσώπησε» την κυβέρνηση και έδωσε το δικό του στίγμα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά συνεπής στο ραντεβού του ως «πωλητής για μία ώρα» στην καθιερωμένη δράση ανά τον κόσμο για τους πωλητές των περιοδικών δρόμου.

Στη Σχεδία, το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου που δίνει εργασία σε αστέγους και ανέργους, τον γνωρίζουν με τον μικρό του όνομα και στέκεται δίπλα τους πριν και αφού γίνει Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Εξάλλου, με την ιδιότητά του δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια δράση δίνοντας από την μεριά του το μήνυμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σημειωτέον ότι ο κ. Σταμάτης είναι αυτός που έχοντας τη στήριξη του πρωθυπουργού έφερε τους «αθέατους» στη Νέα Δημοκρατία ως 00000Γραμματέας του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑΜΕΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, που εκκίνησε το άνοιγμα του κόμματος σε κοινωνικές ομάδες που μέχρι τότε η ΝΔ δεν είχε ανοίξει την πόρτα. Υποστηρίζει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, συνομιλεί με τους Ρομά και αν και δεν πιστεύει ότι υπάρχουν αθέατοι άνθρωποι, εκείνος επιλέγει να τα κάνει αυτά αθέατα καθώς έχει επιλέξει να μην έχει καν social media. 

Το πόστο του χθες ήταν στoν σταθμό της Ακρόπολης, μπήκε στο ρόλο του πωλητή, στην αγωνία του πωλητή, στο άγχος, στην αναμονή, την προσμονή και την ελπίδα του για να πουλήσει το περιοδικό. Δηλαδή για να ζήσει. Ίσως έτσι να υπάρξουν περισσότερες δράσεις και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης γι’ αυτούς που τις έχουν τόσο ανάγκη.

Facebook Comments