Με ένα ειρωνικό άρθρο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ η Αυγή, ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Θανάσης Καρτερός ειρωνεύεται τον σάλο που ξεσήκωσε η φράση του πρώην πρωθυπουργού για τους αρμούς της εξουσίας.

Ο Θανάσης Καρτερός ειρωνεύεται τις αντιδράσεις υποστηρίζοντας ότι οι αρμοί της εξουσίας ανήκουν παραδοσιακά στην συντηρητική παράταξη, από την εποχή του Μεταξά.


Γράφει ο Θανάσης Καρτερός:

Αν είναι η Δεξιά των κυρίων τους, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Πετάει τη Θάνου, αλλάζει τον αδόξαστο στις τροπολογίες, αλλάζει τον νόμο για τον διοικητή της ΕΥΠ, οργανώνει καλοπληρωμένο επιτελικό κράτος, παρέχει διευκολύνσεις στους βαρόνους που της παρέχουν διευκολύνσεις.

Οι κρίσιμοι αρμοί τής εξουσίας της ανήκουν από την εποχή του Μεταξά και το μόνο που έχει να κάνει είναι να τους χρησιμοποιεί ως χαρτοπετσέτες στο δείπνο της. Με ξέρετε ποιους οικοδεσπότες.

Αλλά, ώς εδώ. Ας ανατριχιάσει όσο θέλει η πέτσα του Πέτσα. Γιατί αγρίεψε και ο ΣΥΡΙΖΑ με όσα βλέπει να κάνουν. Θα τους αφαλοκόψει ο Τσίπρας όταν… Θα κλάψουν τα παιδιά του Πατέρα, οι κουμπάροι του Κυριάκου και τα γατιά του Διαματάρη. Θα πιάσουν Μέτσοβο τα παπόρια των εφοπλιστών της καρδιάς τους. Και θα δημευτούν όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ. Θα δώσει ο Παππάς το Mega στους αναρχικούς των Εξαρχείων, τον ANT1 στους αναρχικούς της Βαρυμπόμπης, και δυο κανάλια στον “Ρουβίκωνα”.

Το Open θα το αναλάβει ο Βασίλης ο μανάβης της Θύρας 4. Ενώ τα ραδιόφωνα θα μπουν στο Joker. Όποιος κερδίζει θα παίρνει και έναν σταθμό. Μάλιστα, όποιος κερδίσει τα Παραπολιτικά θα πάρει μπόνους και τον Κουρτάκη.

Στη Δικαιοσύνη θα βάλουμε επόπτη τον Πολάκη. Να ελέγχει τους δικαστικούς αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Να δούμε τότε τα κουράγια τους. Στον στρατό θα βάλουμε έναν κομμουνιστή, γιο αντάρτη του Δημοκρατικού Στρατού. Στην Αστυνομία τον Σερίφη, λόγω ονόματος και εμπειρίας.

Στα ραδιοτηλεοπτικά τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Και στην ΕΡΤ την Ακριβοπούλου, που την κυνηγούν ακόμα. Στους άλλους κρίσιμους αρμούς θα τοποθετήσουμε, όπως ακριβώς και οι σημερινοί, αρίστους, αλλά της Αριστεράς. Που έχουν διακριθεί σε διαδηλώσεις, πορείες, απεργίες, δεκαπενταμελή και πεζοδρόμια γενικώς.

Εδώ ανατριχιάζουνε, κύριε Πέτσα. Όταν αποκαλύπτονται τα σκοτεινά σχέδια των Μαδούρων. Μπουουουου! Όχι όταν μπερδεύετε αρμούς και παραδαρμούς. Αλλά ευτυχώς υπάρχουν ο Μπογδάνος, ο Άδωνις, ο Κοντολέων, οι βαρόνοι, και οι φανφαρόνοι, για να μας σώσουν…

Facebook Comments