Sell off στο ΧΑ – Στο -6,77% ο ΓΔ – στο -11,86% ο τραπεζικός δείκτης

2 λεπτά ανάγνωση
24 Φεβρουαρίου 2020

Ανησυχία υπάρχει στις διεθνείς αγορές καθώς και στο Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 6,77%, στις 832,61 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα σχεδόν 100 εκατ. ευρώ. Πτώση 7,44% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.073,49 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 11,86% στις 675,19 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς είναι στο -13,79%, η Alpha Bank στο -12,48%, η Εθνική στο -12,18%, η ΔΕΗ στο -12,58%, ο Ελλάκτωρ στο -10,76% και η ΓΕΚ Τέρνα στο -10,85%. Άνω του 9% είναι οι απώλειες σε Eurobank, ΟΛΠ, Λάμδα, Φουρλής και Aegean, ενώ άνω του 8% σε Βιοχαλκο, Jumbo και ΑΔΜΗΕ.

Η πτώση στον Μυτιληναίο φτάνει το 7,61%, ενώ άνω του 6% είναι η πτώση σε Titan, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή. Άνω του -5% κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ, ενώ η ΕΧΑΕ είναι στο -4,35%. Απώλειες 3,64% σημειώνει ο Σαράντης και 3,59% η Coca Cola. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο – Τραπεζικό sell-off, βουτιά Aegean και επιλεκτικές άμυνες

Σε καθοδική τροχιά κινήθηκε τοΧρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει μόνιμα

Ελληνικές τράπεζες, ένα σημαντικό story ανάκαμψης σε έκπτωση

Διεθνείς και εγχώριοι οίκοι βλέπουν σημαντική αγοραστική ευκαιρία στις ελληνικές τράπεζες πλέον.

Οριακές μεταβολές στο ΧΑ – Ποιοι τίτλοι ξεχώρισαν και τι «φρέναρε» την αγορά

Σε κλίμα επιφυλακτικότητας κινήθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.