Η Ελλάδα 5ος δημοφιλέστερος προορισμός για οινοτουρισμό

4 λεπτά ανάγνωση
25 Φεβρουαρίου 2020

Η Ελλάδα αποτελεί τον πέμπτο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό για τη συγκεκριμένη αγορά, με τις αφίξεις από το Βέλγιο να καταγράφουν το 2019 συνεχόμενη αύξηση 6,4%.

Το ταξίδι, που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια εκδήλωσης προβολής του οινοτουρισμού που είχε διοργανώσει η ίδια υπηρεσία του ΕΟΤ με τους «Δρόμους του Κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα» τον προηγούμενο Νοέμβριο, στις Βρυξέλλες, είχε ως στόχο την προβολή και προώθηση της Κεντρικής Μακεδονίας στις τουριστικές αγορές του Βελγίου και της Ολλανδίας, τον εμπλουτισμό του προορισμού με θεματικές αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, όπως η οινογευσία, αλλά και την ενίσχυση σε αφίξεις τουριστών στις χαμηλές τουριστικές περιόδους, μέσω εξειδικευμένων συμφωνιών με τουριστικούς πράκτορες.

Στο fam trip συμμετείχαν η Ολλανδή blogger Jody Mijts, που στην εξιδικευμένη ιστοσελίδα της ongewoonlekker.com (50.000 μοναδικοί επισκέπτες το μήνα) προβάλει την οινογνωσία, τη γαστρονομία και τα ταξίδια και ο René van Hoof από τη βελγική γαστρονομική πλατφόρμα tasted4you.be (επίσης, με 50.000 μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα).

Ακόμα έλαβαν μέρος στελέχη των, ειδικευμένων σε à la carte διακοπές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τουριστικών γραφείων DTS OTC Travel (dts-otc.be), Copco Travel (copcotravel.be) και Govaka & Pasar (govaka.be).

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης και απόλαυσαν την τοπική γαστρονομία σε εστιατόρια της πόλης. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οινογευσίες στα οινοποιεία της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας «Γεροβασιλείου», «Koύρτη», «Χρυσοστόμου», «Αδάμου», «Παντούλη», «Ξηρομερίτη» και «Πολυχρού».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.