Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την μετακίνηση των πολιτών, επαναλαμβάνοντας τις οδηγίες που δόθηκαν χθες από τους αρμόδιους υφυπουργούς.

Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ολα κρίνονται από την συμπεριφορά των πολιτών και εξελίσσεται ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών, είπε.

Αναφερόμενη στα ειδικά μέτρα για τις μετακινήσεις από τα ΚΥΤ, είπε ότι στις περιμέτρους των ΚΥΤ αναπτύσσονται υγειονομικές μονάδες.

Κρίθηκε αναγκαία και η απασχόληση εθελοντών στο ΕΣΥ. Καλούνται όσοι θέλουν από τις σχετικές ειδικότητες αλλά και άλλοι σε διοικητικές θέσεις.

Τα έσοδα από τα πρόστιμα θα διατεθούν για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και του ΕΣΥ.

Πρώτο και κύριο μέτωπο σε αυτό τον πόλεμο είμαστε εμείς. Ο ιός δεν διασπείρεται μόνος του, τον διασπείρουμε εμείς.

Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στην απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων που τέθηκε σε ισχύ στις 6 το πρωί, είπε και ανέφερε τους λόγους για τους οποίους επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών και τα έγγραφα που θα πρέπει να έχουν οι πολίτες (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο). Η κ. Πελώνη τόνισε ότι τα ποσά που θα συγκεντρωθούν από την επιβολή των προστίμων θα διατεθούν στην ενίσχυση της νοσηλείας στα νοσοκομεία.

Περιορισμός πτήσεων από Τουρκία έως τις 15 Απριλίου
“Το κράτος και ο παραγωγικός ιστός δεν παραλύουν. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τους νέους περιορισμούς”, ανέφερε και σημείωσε ότι με ΚΥΑ από σήμερα επιβάλλεται:

  • Προσωρινός περιορισμός έως τις 15 Απριλίου όλων των πτήσεων και οδικών – σιδηροδρομικών συνδέσεων από την Τουρκία. Απαγορεύεται η είσοδος προσώπων από την Τουρκία. Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες. Εξαιρούνται τα φορτηγά οχήματα για μεταφορά εμπορευμάτων.
  • Περιορίζεται έως τις 15 Απριλίου και η αεροπορική σύνδεση από την Αγγλία.
  • Περιορισμός κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ, όπου αναπτύσσονται υγειονομικές μονάδες.
  • “Η υγειονομική κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Χρειάζεται στήριξη των επαγγελματιών υγείας., Ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Κρίθηκε απαραίτητη η παροχή βοήθειας και από εθελοντές. Για τον λόγο αυτό έχει καταρτήσει πρόγραμμα από το Υπουργείο Υγείας. Από σήμερα είναι σε λειτουργία η πλατφόρμα του υπ. Υγείας, με τις φόρμες καταχώρησης των στοιχείων για όσους επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά” ανέφερε η κ. Πελώνη.

Η κ. Πελώνη ανέφερε ότι συγκεκριμένα, ζητείται βοήθεια από όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως: ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές συνταξιούχοι επιστημών υγείας.

Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει. Οι εθελοντές, όπως ανέφερε, ανάλογα με τα προσόντα τους θα υποστηρίζουν τις δομές υγείας της χώρας με σκοπό την κάλυψη των αναγκών που ανακύπτουν. Θα παρέχουν συγκεκριμένο έργο και θα έχουν συνεργασία με το ήδη υπηρετούν προσωπικό.

 

Facebook Comments