Όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο: «Η Κιμουλοφιλοσοφία» και ο ψεκασμός τελειώνουν
Τα στοιχεία δείχνουν ότι ευτυχώς η κατάσταση είναι υπό έλεγχο
Τα στοιχεία δείχνουν ότι ευτυχώς η κατάσταση είναι υπό έλεγχο
Τα στοιχεία δείχνουν ότι ευτυχώς η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Κάθε απόγευμα στις 6 μετά την ενημέρωση από τον Τσιόδρα και τον Χαρδαλιά κανείς δεν μπορεί να πει ότι πετά στα σύννεφα γιατί τελείωσε ο εφιάλτης, ωστόσο όλοι μπορούν να ελπίζουν ότι δεν θα ζήσουμε δραματικές στιγμές όπως αυτές που βιώνει η πολύπαθη Ιταλία.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών υποδέχεται θετικά τα μέτρα, τηρεί το «Μένουμε Σπίτι» και αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της κατάστασης. Συνομιλώντας με τον καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέα Γραβάνη κατάλαβα απλά γιατί αξίζει ο αυτοπεριορισμός. «Μείνετε σπίτι, ώστε να μην υπάρξει μεγάλη διασπορά του ιού, για να ασχοληθούμε με την θεραπεία, δώστε ουσιαστικά χρόνο στην επιστημονική κοινότητα να βρει χρόνο να τον εξαλείψει». Κατάλαβα επίσης από την επίσης ρεαλιστική προσέγγιση του Μόσιαλου τα όρια του συστήματος υγείας μας, «το ζήτημα είναι να μην αρρωστήσουν όλοι μαζί για να αντέξει», είπε χαρακτηριστικά.
Τα πράγματα ευτυχώς για τους περισσότερους από εμάς γίνονται εύκολα κατανοητά. Όχι για όλους όμως. Σήμερα Τρίτη έχουν γίνει ήδη 2.561 παραβιάσεις κυκλοφορίας, δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Ακόμα και τώρα αρνούνται χιλιάδες συμπολίτες αν σκεφτεί κανείς ότι δεν εντοπίζονται όλοι οι παραβάτες προφανώς, να λειτουργήσουν υπεύθυνα, να σκεφτούν το κοινωνικό σύνολο. Είναι χαρακτηριστική η φράση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, μετά το κλείσιμο της παραλίας προκειμένου να αποφευχθεί επιτέλους ο συνωστισμός «Είμαστε μπροστά σε ένα κίνημα, «Δεν Μένουμε Σπίτι». Ευτυχώς είναι ελάχιστοι αυτοί οι οποίοι σκέφτονται έτσι αλλά είναι ανάμεσα μας.
Μέσα σε όλα αυτά διάφοροι φιλοσοφούν από την ασφάλεια του ριζοσπαστικού καναπέ τους αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει πανδημία ή ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά όσο παρουσιάζονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης «”Η “πανδημία” ως εργαλείο περίσπασης, στοχεύει στη φυσικοποίηση της κρίσης”», σημειώνει στο προφίλ αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πανδημία δεν είναι και τόσο πανδημία και ότι κάτι βρίσκεται πίσω από αυτή…
Συνεχίζει μάλιστα τσιτάροντας την αγαπημένη του ΣΥΡΙΖΑ, Ναόμι Κλάιν «Την ώρα της κρίσης δεν προσέχουμε όσο πρέπει το παιχνίδι της εξουσίας”», υπονοώντας ότι όσο μας απασχολεί το μέτωπο της υγείας κάποιοι διαλύουν κοινωνικά συμβόλαια.
Δεν έχει τόσο σημασία το πρόσωπο αλλά η σκέψη ενδεικτικά καθώς εκφράζονται ανάλογες φιλοσοφίες του καναπέ και από αρκετούς άλλους που μόνο στην πρώτη γραμμή δεν βρίσκονται.
Υπάρχει και η συμπολίτισσα μας στη Θεσσαλονίκη που ουρλιάζει ότι είναι κότες όσοι μένουν σπίτι ή κάποια άλλη που λέει ότι είναι σχέδιο των Μασόνων.
Ευτυχώς ο παραλογισμός, η συνωμοσιολογία και ο ψεκασμός περνούν πλέον στο περιθώριο, αντιμετωπίζονται κυρίως ως γραφικό, ευχάριστο διάλειμμα για να γελάσουμε και λίγο.
Πλέον οι γιατροί, οι ειδικοί, οι έγκριτοι αναλυτές αλλά και οι δημοσιογράφοι που κάνουν σωστά την δουλειά τους πείθουν. Που ξέρετε, μπορεί μετά από αυτό να βγούμε χωρίς φιλόσοφους του καναπέ και ψεκασμένους. Όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο…
Facebook Comments