Μεγάλη Πέμπτη και σύμφωνα με την παράδοση σήμερα, εκτός από το βάψιμο των αυγών, φτιάχνονται όλα τα πασχαλινά γλυκά, δηλαδή τα κουλουράκια και τα τσουρέκια.

Οι νερατζιές και οι πορτοκαλιές μοσχοβολούν σ΄όλη την πόλη, τα λουλούδια έχουν ανθίσει στις εξοχές κι ο καιρός ανοίγει- το Πάσχα έφτασε!

Μπορεί το φετινό, #menoumespiti Πάσχα να μην είναι όπως τ’ άλλα, ένα όμως είναι σίγουρο: φέτος έχουμε χρόνο και δεν έχουμε δικαιολογία να μη φτιάξουμε τα πασχαλινά γλυκίσματα μόνοι μας στο σπίτι.

Πάσχα χωρίς τσουρέκι και κουλουράκια δε γίνεται. Οι παραλλαγές αμέτρητες: τσουρέκια πολίτικα, γεμιστά με πραλίνα, με κάστανο, με άσπρη και μαύρη σοκολάτα και κουλουράκια με αμμωνία ή χωρίς.

Εμείς προτείνουμε κλασικό τσουρέκι, για να μοσχοβολήσει το σπίτι μαχλέπι και μαστίχα, και κουλουράκια απλά βουτύρου, χωρίς κανένα αρωματικό, για να ξεχωρίσει η ποιότητα και το άρωμα από το φρέσκο αιγοπρόβειο βούτυρο.

Διαβάστε περισσότερα στο Marilistable.com

Facebook Comments