Λίγο οι αναφορές Τσίπρα για αναγκαίο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο οι αναφορές για διεύρυνση, η συμμετοχή των στελεχών που προέρχονται από την κεντροαριστερά στην Προοδευτική Συμμαχία και μέσω αυτής η παρουσία στα κεντρικά όργανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η παρουσία κάποιων από αυτούς στον πρωινό καφέ με τον Αλέξη Τσίπρα έκαναν αρκετούς να νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει, αφήνει πίσω τον Πολάκη και προχωρά σε σοσιαλδημοκρατικά μονοπάτια…

Αμ δε, ο Πολάκης συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, δίνει και αρκετές συνεντεύξεις τελευταία, διαμηνύει παντού χωρίς να διαψεύδεται ότι έχει την στήριξη του Αλέξη Τσίπρα και παράλληλα δίνει και την γραμμή, που μόνο κεντροαριστερή δεν την λέει και ο πιο καλόπιστος από αυτούς που «είδαν» προοπτική μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάπως έτσι με λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, Πολάκης και Καμμένος σε κοινή παρέα, το τριήμερο, βρέθηκαν στην Κύθνο. Είδηση βέβαια δεν είναι ότι ο Πολάκης τα βρίσκει με τον Καμμένο ή με δικά του λόγια «ταιριάζουν τα χνώτα τους» αλλά η πολιτική τοποθέτηση που έκανε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας εμμέσως πλην σαφώς υπέρ του και κατά των «μεταγραφών» από την κεντροαριστερά.

Μεταξύ λοιπόν των εγκωμιαστικών σχολίων από φίλους και οπαδούς του Παύλου Πολάκη στην προσωπική του σελίδα του στο facebook, κάτω από την ανάρτηση του που αναφερόταν στην παρέα της Κύθνου, έγινε και ένα ειλικρινές σχόλιο που προκάλεσε την θετική αντίδραση του Παύλου Πολάκη.

Ποιο ήταν αυτό;  «Σαν τον Καμμένο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρει άλλον…κάντε όση διεύρυνση θέλετε.. Και τις εκλογές να παρουμε με τον μπιστη και τον Θεοχαρόπουλο κυβέρνηση πάνω από έξι μήνες δεν σταυρώνουμε….», έγραψε διαδικτυακός φίλος του Παύλου Πολάκη και εκείνος έσπευσε να εκφράσει την σύμφωνη γνώμη του, με το ‘’like’’ του.

 

Τι κι αν ο Καμμένος είχε πει μεταξύ πολλών άλλων σε μια από τις τελευταίες τοποθετήσεις του για τον Αλέξη Τσίπρα: «Περάσατε στην εποχή της καρέκλας όπου η καρέκλα είναι ανταλλάξιμη με την ψυχή».

Τι κι αν ο Θεοχαρόπουλος είναι πλέον διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος, σε θέση υψηλόβαθμου κομματικού υπαλλήλου; Τι κι αν ο Νίκος Μπίστης είναι πλέον μέλος του Π.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ; Ο Πολάκης δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στα πρόσφατα κομματικά τους αξιώματα.

Περασμένα, ξεχασμένα, μια συνεργασία ακόμα στο μέλλον θα ήταν θεμιτή.

Ας μαθαίνουν τα νέα και οι σοσιαλδημοκράτες που νόμιζαν ότι βρήκαν λιμάνι στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως όλα δείχνουν εκεί θα συνεχίσει να «δένει» το φουσκωτό του Πολάκη και εκείνοι θα θαλασσοδέρνονται στα απόνερα.

Facebook Comments