Έναν κοινό παρονομαστή φέρεται να έχουν η Singular Logic και η Skroutz: την CVC Capital.

Σύμφωνα με το Crunchbase, η τελευταία, που εισήλθε στα μέσα του περασμένου Απριλίου με μειοψηφικό ποσοστό στην πλατφόρμα σύγκρισης τιμών και λιανικών πωλήσεων, επένδυσε τον Οκτώβριο του 2017 στο fund Sky Box, το οποίο, όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες, κατέθεσε την πλέον συμφέρουσα – από οικονομικής άποψης – προσφορά για την εξαγορά της κατά 99,61% θυγατρικής της MIG. Πιο αναλυτικά, το αμερικανικό fund, που ιδρύθηκε το 2002 από τους Eran Reshef και Gidi Cohen, έχει «σηκώσει» σε 10 γύρους χρηματοδότησης περισσότερα από 284,8 εκατ. δολάρια, με την CVC Capital να κατέχει ρόλο lead investor στον τελευταίο εξ αυτών, ύψους 105 εκατ. δολαρίων. Όπως προκύπτει δε, από την ιστοσελίδα των Αμερικανών, η επενδυτική σχέση των δύο παραμένει σε ισχύ, φιλοξενώντας, μάλιστα και σχετική δήλωση του Cohen: «Ο καθένας μας περνά μέσα από έναν τεράστιο ψηφιακό μετασχηματισμό και αυτό σημαίνει νέες προκλήσεις για την ασφάλεια… Εξελίσσουμε συνεχώς την τεχνολογία μας, για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις».

Η ανακοίνωση της MIG και τα οικονομικά δεδομένα της Singular

Να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, που ήθελαν την Sky Box να προκρίνεται στον διαγωνισμό για την εξαγορά της Singular Logic έσπευσε η διοίκηση της MIG.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο η εισηγμένη ανέφερε ότι «στο πλαίσιο εξέτασης εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την εξαγορά της συμμετοχής στην εταιρεία Singular Logic Α.Ε. Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πληροφορικής (Singular Logic) και κατόπιν αξιολόγησης της χρηματοοικονομικής της συμβούλου Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ., η MIG έλαβε από την εταιρεία Nexum Holdings Limited (Sky Box) την καλύτερη οικονομική προσφορά και θα συνεχίσει περαιτέρω τις συζητήσεις μαζί της». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμερικανικό fund αναμένεται να εξαγοράσει την Singular Logic ελεύθερη δανειακών βαρών, αλλά και ταμειακών διαθεσίμων. Με βάση δε, τα τελευταία οικονομικά στοιχεία (Δεκέμβριος 2019), οι πωλήσεις του λειτουργικού τομέα το 2019 ανήλθαν στο ποσό των 46,9 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 13,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχη περίοδο του 2018 (41,4 εκατ. ευρώ). «Αυτές επηρεάστηκαν θετικά από τα έσοδα της διενέργειας των εθνικών εκλογών, των ευρωεκλογών και των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών», αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον Όμιλο και προστίθεται: «Το EBITDA διαμορφώθηκε σε κέρδη ποσού 4,6 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο. Ο καθαρός δανεισμός κατά την 31/12/2019 ανήλθε στο ποσό των 32,2 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με το ποσό των 61 εκατ. ευρώ κατά την 31/12/2018».

Όσον αφορά στις προοπτικές της Singular Logic για το 2020, η διοίκηση της MIG εκτιμά πως η εμφάνιση της πανδημίας είχε αρνητική επίδραση στην οικονομική δραστηριότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, διαπιστώνοντας, ωστόσο, ετερόκλητες στάσεις στην τεχνολογία. «Από τη μία μεριά διεθνείς συνεργασίες και συζητήσεις γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο για τις νέες ευκαιρίες, που διαμορφώνονται, από την άλλη, όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις αναστολής έργων στον ιδιωτικό τομέα λόγω της μεγάλης επιφυλακτικότητας. Στην Ελλάδα, βέβαια, διαμορφώνονται αρκετές ευκαιρίες ανάπτυξης του χώρου μεσοπρόθεσμα λόγω της νέας αντίληψης της πολιτείας για ηλεκτρονικοποίηση του Δημόσιου Τομέα (τράπεζες, συναλλαγές, πληρωμές, διανομές, τηλεργασία κ.λπ.)», τονίζει και καταλήγει: «Η αξιοπιστία των λύσεων enterprise software της εταιρείας, σε συνδυασμό με την άμεση προσαρμογή του ανθρώπινου δυναμικού της στα νέα δεδομένα για την εξ’ αποστάσεως παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πληροφορικής, αποτελούν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στις αγορές, που δραστηριοποιείται. Για να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, η Singular Logic θα συνεχίσει την ευέλικτη προσαρμογή των δομών και των λειτουργιών της στην νέα οικονομική πραγματικότητα, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της σε ενέργειες, υπηρεσίες και δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Στην εταιρεία απασχολούνται σήμερα 520 άτομα, με το 99,4% να έχει σύμβαση πλήρους απασχόλησης. Πέρα από την αμοιβή, η οποία, σύμφωνα με την διοίκηση της MIG, αντανακλά το μορφωτικό υπόβαθρο, την εμπειρία, την ευθύνη, αλλά και την αξία/βαρύτητα της θέσης στην αγορά εργασίας, προσφέρονται και επιπρόσθετες παροχές, όπως: εταιρικό αυτοκίνητο, χιλιομετρική αποζημίωση, κινητό τηλέφωνο, φορητός H/Y κατά περίπτωση, ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο νοσηλείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δώρο γέννησης τέκνου, ελαστικό ωράριο προσέλευσης στην εργασία και επιδότηση μεταπτυχιακού προγράμματος.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

2018

2019

ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

569

518

ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

8

2

ΣΥΝΟΛΟ

577

520

 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ/ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

2018

2019

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

91

79

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ (π.χ. σύνταξη, λήξη σύμβασης)

123

136

Βελεσιώτη Αγγελική

Facebook Comments