Ο Νίκος Παππάς ανέλαβε να λειτουργήσει ως αυτοφωράκιας στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβούλιου του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέλαβε την ευθύνη για το ύφος της συνομιλίας του με τον Σάμπυ Μιωνή και πέραν τούτου ουδέν. Με άλλα λόγια, το πρόβλημα ήταν το ύφος, η χροιά της συζήτησης και όχι το περιεχόμενο. 

Για όλα αυτά, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται και θα κρίνεται και τις επόμενες ημέρες. Ο κ. Παππάς, όμως, κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του είπε κάτι που αποδεικνύει ότι όσα έλεγε τις προηγούμενες μέρες ήταν, στην καλύτερη περίπτωση, ένα παραμύθι. «Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω», ανέφερε, μεταξύ άλλων. 

Πρακτικά, τι λέει ο κ. Παππάς; Όσα ειπώθηκαν είναι ακριβή, απλώς ειπώθηκαν σε μια προσπάθεια να καθησυχαστεί ο Σάμπυ Μιωνής που ήταν σε παραλήρημα. Άρα, τα περί συρραφής και μονταζιέρας, τα αφήνουμε στην άκρη. Παράλληλα, αν όσα ειπώθηκαν ήταν ακριβή, απλώς ελέχθησαν με άλλη στόχευση, το μαγαζί ήταν το Μαξίμου και όχι το μαγαζί του Μιωνή ή του Παπασταύρου. 

Με απλά λόγια: αν τις προηγούμενες μέρες ο κ. Παππάς έλεγε άλλες εκδοχές της ίδιας ιστορίας, γιατί να πιστέψει κανείς την εκδοχή που είπε ενώπιον των συντρόφων του;

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments