Οι 7 ευεργετικές ιδιότητες του Σταφυλιού
Τα σταφύλια θεωρούνται ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα σε όλο κόσμο. Έχουν εξαιρετικά υψηλή και ποικίλη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά
Τα σταφύλια θεωρούνται ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα σε όλο κόσμο. Έχουν εξαιρετικά υψηλή και ποικίλη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά
Τα σταφύλια θεωρούνται ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα σε όλο κόσμο. Έχουν εξαιρετικά υψηλή και ποικίλη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία. Ειδικά τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν λίγο περισσότερα φλαβονοειδή και φυτοθρεπτικά συστατικά.
Γιατί το σταφύλι είναι τόσο σημαντικό στη διατροφή μας;
Μερικοί ερευνητές λένε ότι το αμπέλι είναι τόσο παλιό όσο και ο πολιτισμός. Ενδείξεις αρχαιολόγων δείχνουν ότι καλλιεργήθηκε πριν 8000 χρόνια στη Μέση Ανατολή και ήδη από την αρχαιότητα γνώριζαν την ύπαρξη πάνω από 90 ποικιλιών σταφυλιού. Σήμερα λέγεται ότι υπάρχουν αρκετές χιλιάδες ποικιλίες σταφυλιών διαφορετικού μεγέθους, αρώματος, χρώματος.
Κάθε χρόνο στο κόσμο παράγονται περισσότεροι από 75 εκατομμύρια τόνοι σταφυλιού.
Το 84% της παραγωγής μετατρέπεται σε κρασί και το υπόλοιπο καταναλώνεται ως αποξηραμένο(σταφίδα) ή στη φυσική του μορφή.
Τα σταφύλια θεωρούνται ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα σε όλο κόσμο. Έχουν εξαιρετικά υψηλή και ποικίλη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία. Ειδικά τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν λίγο περισσότερα φλαβονοειδή και φυτοθρεπτικά συστατικά.
Μερικοί από τους πιο σημαντικούς λόγους που πρέπει να προτιμάμε τα σταφύλια είναι:
Επίσης να αναφέρουμε τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το έλαιο που παράγεται από τον πυρήνα του σταφυλιού. Οι υψηλές ποσότητες σε αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθούν σημαντικά στη βελτίωση της αρτηριακής πίεσης.
Ως καλλυντική χρήση είναι γνωστή για τη προστασία των μαλλιών (κατά της τριχόπτωσης, πιτυρίδας και ψαλίδας) και της επιδερμίδας με πολύ καλές ενυδατικές ιδιότητες καθώς και στη μείωση ρυτίδων και ραγάδων.
Facebook Comments