Όλα τα ζητήματα παραμένουν ανοικτά μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα και του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους της τρόικας. Οι διαβουλεύσεις «είναι σε πολύ καλό κλίμα και αντιλαμβάνονται τα επιχειρήματά μας» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, αλλά πρόσθεσε πως «δεν καταλήξαμε πουθενά».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι υπάρχει πρόθεση τις επόμενες δύο μέρες να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να αρχίσουν να κλείνουν τα θέματα, πριν αναχωρήσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών για την Σύνοδο Κορυφής.

Στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το απόγευμα, έγινε μία ανασκόπηση των συναντήσεων που διεξήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα. «Συνεχίζουμε να αποτιμούμε και εμείς και εκείνοι τις δράσεις» ανέφερε το ίδιο στέλεχος, ενώ δήλωσε ότι για το «διαρθρωτικό ορόσημο του Μαρτίου» (το πρόγραμμα υποχρεωτικών αποχωρήσεων από το Δημόσιο έως το τέλος του 2014) το αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει πλέον δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για την εκπλήρωση του στόχου. Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εκτός από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συγκεκριμένες πολιτικές για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος έχουν δώσει και άλλα υπουργεία στην τρόικα, όπως το υπουργείο Εργασίας, Εσωτερικών και άλλα.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων, το υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου υποστήριξε ότι οι συζητήσεις με την τρόικα, δεν έχουν καταλήξει ακόμα.

Facebook Comments