«Δεν είναι αθώοι» ήταν το σύνθημα στο οποίο ένωσαν τη φωνή τους όλοι όσοι προσδοκούσαν την απονομή Δικαιοσύνης με την απόφαση που θα έκρινε ενόχους τους Χρυσαυγίτες για τη σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Το σύνθημα δικαιώθηκε. Η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή που παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη επί Σαμαρά – Βενιζέλου και κρίθηκε ένοχη επί Μητσοτάκη έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Η «Αυγή της Κυριακής» αποφάσισε να πάρει το αντιφασιστικό, αντιναζιστικό σύνθημα και να το χρησιμοποιήσει στο πρωτοσέλιδο της βάζοντας τον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά στη θέση των Χρυσαυγιτών και τον εαυτό της (και προφανώς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο εκφράζει ως κομματικό του δημοσιογραφικό όργανο) στη θέση των διωκτών της Χρυσής Αυγής. Η… υπέρβαση ξεπερνά κάθε φαντασία. 

Πώς γίνεται ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς από διώκτες και τιμωροί της Χρυσής Αυγής να ταυτιστούν μαζί της; Και πώς γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που άθροιζε τις ψήφους του στη Βουλή με αυτές των Χρυσαυγιτών και συχνά μοιραζόταν μαζί τους τη λαϊκιστική, ακραία ρητορεία της κατά του παλαιού πολιτικού συστήματος, να εμφανίζεται σήμερα ως ο μέγας και αυθεντικός διώκτης της; 

Και όμως γίνεται! Οι εγκέφαλοι της Κουμουνδούρου θεώρησαν προφανώς ότι μετά το δημόσιο εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για την ψήφιση του Ποινικού Κώδικα, παραμονές εκλογών, προκειμένου να πέσουν στα μαλακά οι Χρυσαυγίτες, δεν αρκεί η διαγραφή του. Χρειάζεται μια φυγή προς τα μπρος – ή μάλλον προς τα πίσω, γιατί εκεί είναι σταθερά προσανατολισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ – με μια απελπισμένη, πολωτική κίνηση που αποσκοπεί στο να ξεχαστούν οι αμαρτίες του σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Μέσα στην απελπισία του, ωστόσο, το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» είναι άκρως αποκαλυπτικό. Δείχνει πόσο πολύ φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ τους σκελετούς στη ντουλάπα του και πόσο σπασμωδικά και πολωτικά θα αντιδρά κάθε φορά που θα βγαίνουν στην επιφάνεια, στη λογική… η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα. 

Ταυτόχρονα, το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που συνεχίζουν να δημιουργούν ψευδαισθήσεις περί δυνατοτήτων «συναίνεσης» με τον δήθεν σοβαρό ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χρήσιμο και διδακτικό ότι μετά το «Documento» και τον Πολάκη, έρχεται τώρα και η «Αυγή» να δώσει το στίγμα το τι ακριβώς σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ εν έτει 2020. Επιτέλους, πέφτουν οι μάσκες!

Facebook Comments