Pulse: Στις 18 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης με 47%
Στις 18 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse
Στις 18 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse
Στις 18 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse που παρουσιάστηκε νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ λαμβάνει 41,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το Κίνημα Αλλαγής 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, ενώ το ΜέΡΑ25 3%.
Χωρίς αναγωγή, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι: ΝΔ 39,5%, ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, ΚΙΝΑΛ 6,5%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ25 3%.
Στο ερώτημα περί του καταλληλότερου για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 47%, “κανένας” απαντά το 25% των ερωτηθέντων, ενώ το 24% επιλέγει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Το 70% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού, με το 14% να ανησυχεί μέτρια και το 9% να ανησυχεί λίγο ή καθόλου.
Το 36% των πολιτών εκτιμά ότι τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση είναι λογικά, το 21% τα κρίνει πολύ αυστηρά, ενώ το 32% τα θεωρεί υπερβολικά επιεική και θα προτιμούσε μια “σκλήρυνση” στάσης από πλευράς του κράτους.
Όσον αφορά την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, το 49% θεωρεί ότι ήταν εκείνη την οποία περίμενε, το 30% την θεωρεί υπερβολικά επιεική, ενώ το 11% θεωρεί την απόφαση πολύ αυστηρότερη εκείνης που περίμενε.
Το 73% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ζήτημα των ελληνοτουρκικών, με το 12% να ανησυχεί μετρίως και το 7% να ανησυχεί λίγο ή καθόλου.
Το 55% θεωρεί την εν γένει στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της αντιμετώπισης της Άγκυρας σωστή, ενώ το 35% μάλλον ή σίγουρα σε λάθος κατεύθυνση.
Όσον αφορά τη στάση των δυτικών εταίρων της Ελλάδας στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών, η Γερμανία κρίνεται θετικά από το 12% και αρνητικά από το 71%, η Γαλλία θετικά από το 76% και αρνητικά από το 9%, ενώ οι ΗΠΑ κρίνονται θετικά από το 30% και αρνητικά από το 52% των ερωτηθέντων.
Facebook Comments