Σε ό,τι αφορά τις γεωγραφικές προτιμήσεις της, η Jefferies παραμένει bullish στις ελληνικές μετοχές, καθώς και στις μετοχές των Αυστρίας, Δανίας, Γαλλίας, Χονγκ Κονγκ, Ισραήλ, Ιαπωνίας, Ισπανίας, Αργεντινής, Βραζιλίας, Χιλής, Ρωσίας, Ταιβάν και Κορέας. Αρνητική ή bearish στάση τηρεί για τις αγορές της Τουρκίας, της Νορβηγίας, του Καναδά και της Σαουδικής Αραβίας.

Σημειώνεται πως σε προηγούμενη έκθεσή της η Jefferies είχε επισημάνει πως η Ελλάδα είναι πιθανό να είναι μια από τις τελευταίες οικονομίες που θα βγουν από την ύφεση που προκαλεί η κρίση λόγω COVID-19 και αυτό εξηγεί και την σημαντική υποαπόδοση των ελληνικών μετοχών. Κατά την εκτίμησή της, για να σημειωθεί βελτίωση της όρεξης των επενδυτών για τις ελληνικές μετοχές θα πρέπει να σημειωθεί ανάκαμψη στον λογαριασμό τρεχούμενων συναλλαγών.

Ουσιαστικά, όπως καταλήγει η Jefferies, η σποραδική έξαρση την πανδημίας έχει μετατραπεί σε ένα ρεκόρ νέων κρουσμάτων. Το σίγουρο είναι πως το μομέντουμ της οικονομίας καθώς και η δυναμική της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών εταιρειών θα εξασθενίσουν προς το τέλος του έτους. Ωστόσο, εξωτερικοί οδηγοί-καταλύτες της Ευρώπης παραμένουν σε ισχύ με την Κίνα να παρέχει ένα σημαντικό μαξιλάρι στη ζήτηση.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments