«Τις τελευταίες ημέρες το σύστημα της Κουμουνδούρου διαδίδει ότι δήθεν χτυπήθηκε παιδί πέντε ετών από τα ΜΑΤ στο Γαλάτσι», υπογραμμίζει το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ, τονίζοντας πως «στην πραγματικότητα, ομάδα 50 ατόμων συγκεντρώθηκε την Κυριακή και αφού δεν αποχώρησαν όπως τους ζητήθηκε, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, επιτέθηκαν κατά των αρχών με αποτέλεσμα να καταστρέψουν αστυνομικό εξοπλισμό, να τραυματίσουν προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, να γίνουν 13 συλλήψεις και χρήση δακρυγόνου».

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο της ΝΔ «μετά την επίσημη διάψευση με στοιχεία και την γελοιοποίηση των δημιουργών της αρχικής ψευδούς είδησης, το τροπάριο άλλαξε, «δεν χτύπησαν 5χρονο αλλά το έπνιξαν στα χημικά»».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

Τις τελευταίες ημέρες το σύστημα της Κουμουνδούρου διαδίδει ότι δήθεν χτυπήθηκε παιδί πέντε ετών από τα ΜΑΤ στο Γαλάτσι. Στην πραγματικότητα, ομάδα 50 ατόμων συγκεντρώθηκε την Κυριακή γύρω στις 17:30 σε πλατεία του Γαλατσίου. Όλοι οι συγκεντρωμένοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και οι περισσότεροι εξ αυτών έφεραν ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια. Αφού δεν αποχώρησαν όπως τους ζητήθηκε, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, επιτέθηκαν κατά των αρχών με αποτέλεσμα να καταστρέψουν αστυνομικό εξοπλισμό, να τραυματίσουν προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, να γίνουν 13 συλλήψεις και χρήση δακρυγόνου.

Σχεδόν δύο ώρες μετά τα συμβάντα, μια γιαγιά με τα δύο εγγόνια και την κόρη της πέρασε από το συγκεκριμένο σημείο και ανέφερε ότι τα εγγόνια της, ηλικίας 4 ετών, ανέφεραν ενόχληση στον λαιμό και την γλώσσα τους.

Μετά την επίσημη διάψευση με στοιχεία και την γελοιοποίηση των δημιουργών της αρχικής ψευδούς είδησης, το τροπάριο άλλαξε. “Δεν χτύπησαν 5χρονο αλλά το έπνιξαν στα χημικά” άρχισαν να διαδίδουν εκ νέου καλύπτοντας το αρχικό τους χυδαίο ψέμα με νέο ψέμα, ακόμα πιο καταφανές και αυταπόδεικτο από το προηγούμενο, αφού η στιγμή που έγινε η χρήση χημικού απείχε σχεδόν δύο ώρες από τη στιγμή που πέρασε από το σημείο η εν λόγω οικογένεια.

Για μια ακόμα φορά το γνωστό συστηματάκι σε ένα ρεσιτάλ θράσους και υποκρισίας εργαλειοποιεί ανήλικα παιδιά για να χτυπήσει μέσω fake news την Ελληνική Αστυνομία που διασφαλίζει την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Μοναδικός στόχος των δημιουργών της συγκεκριμένης ψευδούς είδησης είναι να υπονομεύσουν τελικά τον κοινό αγώνα κράτους και πολιτών κατά του COVID, ελπίζοντας ότι έτσι θα αποκτήσουν αντιπολιτευτικό αφήγημα μέσω του μπάχαλου και της καταστροφής».

Facebook Comments