«Πυρά» κατά του πρωθυπουργό εξαπέλυσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της πρωτολογίας του στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τη διαχείριση της πανδημίας.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διχαστική ομιλία, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός είχε σήμερα μια ευκαιρία να δείξει ότι συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών κι ότι οφείλει να έχει το θάρρος να απευθυνθεί με λόγο ενωτικό στα κόμματα και να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.

«Η χώρα έχει 11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες. Μόνον ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης» υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει δύο απλές λέξεις: «πέσαμε έξω», παραπέμποντας σε χθεσινές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως εξ αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ πίεζε κι επισήμαινε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά το άνοιγμα του Τουρισμού, με κυριότερο την προϋπόθεση του τεστ σε όλους. «Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον Τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι “νικήσαμε τον κορωνοϊό” και κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη;» διερωτήθηκε.

«Καμία ευθύνη για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, καμία ευθύνη για τον αριθμό μαθητών στις τάξεις που νομοθετήσατε για την αύξησή τους στα δημοτικά εν μέσω πανδημίας; Στους εργασιακούς χώρους με εκατοντάδες κρούσματα, εκεί δεν υπήρχε θέμα;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

«Νομίζω κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχετε επίγνωση του πώς ζει η πλειονότητα των πολιτών στη χώρα μας. Η πλειονότητα των νέων ανθρώπων είναι στην ανεργία, στην ανασφάλεια, δεν έχει εργασία, δεν έχει προοπτική» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με έκπληξη άκουσαν οι βουλευτές τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει… ανασχηματισμό στο Υπουργείο Υγείας, προτείνοντας να πάρει η καθηγήτρια Αθηνά Λινού τη θέση του Βασίλη Κικίλια. Μάλιστα για τον νυν Υπουργό, πρότεινε να αναλάβει το υπουργείο Αθλητισμού, λέγοντας «Ήσασταν και μπασκετμπολίστας κύριε Κικίλια, σίγουρα θα ήσασταν καλύτερος από τον κύριο Αυγενάκη».

Η πρόταση για τη Λινού:

«Έστω και τώρα να συμφωνήσουμε σε έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, που δεν θα κάνει μικροπολιτική για να περισώσει το πολιτικό του κεφάλαιο εν μέσω πανδημίας. Δεν σας είπαμε να βάλετε δικό μας υπουργό, υπάρχουν επιστήμονες κοινής αποδοχής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Εγώ θα σας πρότεινα την καθηγήτρια Αθηνά Λινού. Που ήταν παρούσα σε όλη την κρίση. Θέλετε κάποιον άλλο; Ας βρούμε κάποιον άλλο, υπάρουν επιστήμονες. Αλλά αφήστε αυτή την ανοησία ότι εσείς είστε με την επιστήμη κι εμείς δεν είμαστε».

Facebook Comments