Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών διεξάγεται στη Βουλή για την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτή τη στιγμή στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ζήτησε από όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση θα κάνει την ειλικρινή αυτοκριτική της και η αντιπολίτευση θα προτείνει τρόπους με τους οποίους όλοι μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση σε αυτή τη δύσκολη μάχη, ειδικά στις επόμενες δέκα ημέρες που θαν είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Πολιτική ηγεσία και κόμματα πρέπει όλοι μαζί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, είπε εισαγωγικά ο πρωθυπουργός.

«Τα όσα έχουν μεσολαβήσει από τον Μάρτιο είναι γνωστά, αξίζει όμως να γίνει σύντομη ανασκόπηση για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα», ώστε «να μη κυνηγάμε ανυπόστατες φήμες, δραματοποιημένες εικόνες που στοχεύουν συχνά σε πρόσκαιρες μικροκομματικές στοχεύσεις» είπε στη συνέχεια.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «η χώρα πέτυχε ανάσχεση του πρώτου κύματος της πανδημίας, γιατί ειδικοί, πολιτικοί και πρωτίστως πολίτες συστρατευτήκαμε. Ουδέποτε η κυβέρνηση διεκδίκησε εύσημα αποκλειστικότητας. Σε κάθε παρέμβασή μου ευχαριστούσα τους πολίτες» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως επισήμανε, τους τελευταίους οκτώ μήνες η χώρα αύξησε κατακόρυφα τα τεστ Covid που διεξάγει. «Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που χρησιμοποίησε rapid test» είπε. «Έχει καταβληθεί κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε να ενισχύσουμε με κρεβάτια και προσωπικό τις ΜΕΘ» συμπλήρωσε.

Facebook Comments