Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, φοιτητές διοργάνωσαν πάρτι σε διαμέρισμα, αγνοώντας το αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη.

Όπως αναφέρει το thestival, φοιτητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όλοι σχεδόν χωρίς μάσκες και χωρίς να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους, διασκέδαζαν εντός του διαμερίσματος  με κάποιους να χορεύουν στο σαλόνι και άλλους να πίνουν ποτό στο μπαλκόνι.

Η δυνατή μουσική και οι φωνές οδήγησαν τους γείτονες να ειδοποιήσουν την αστυνομία που έφτασε στην οδό Βελισσαρίου, αργά το βράδυ της Παρασκευής, για να διερευνήσει την σχετική καταγγελία.

Στο πάρτι συμμετείχαν περίπου 20 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων Γάλλοι και Ισπανοί, που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο νεαρών ενοίκων του διαμερίσματος, που φέρεται να είναι και οι διοργανωτές του πάρτι, επιβάλλοντας στον καθένα πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Στους καλεσμένους επιβλήθηκε πρόστιμο για παράβαση του περιορισμού κυκλοφορίας και ξεχωριστό πρόστιμο σε εκείνους που δεν φορούσαν μάσκα.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας της δημόσιας υγείας και διατάραξη κοινής ησυχίας. Εντός της ημέρας θα οδηγηθούν ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.

Facebook Comments