Εισαγγελική έρευνα κατά των εφημερίδων «Μακελειό» και «Ελεύθερη Ώρα» αλλά και του τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκου για δημοσιεύματα και δηλώσεις που αμφισβητούν την πανδημία ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών.  

Ειδικότερα, η έρευνα αφορά στο ενδεχόμενο τέλεσης αδικημάτων, από συγκεκριμένα πρόσωπα, αναφορικά με την διασπορά ψευδών ειδήσεων και τη διέγερση σε ανυπακοή μέσω δημοσιευμάτων εντύπων και αναρτήσεων βίντεο που αμφισβητούν την επικινδυνότητα της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνα τα προαναγγελλόμενα εμβόλια.  

Στο στόχαστρο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου τέθηκαν δημοσιεύματα των εφημερίδων «Μακελειό» και «Ελεύθερη Ώρα».  

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ερευνάται και βίντεο με δηλώσεις του τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκου, ο οποίος υποστηρίζει πως μετά από έρευνα, που έκανε ο ίδιος, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κορωνοϊός δεν αποτελεί πανδημία ενώ αμφισβητεί τα εμβόλια για τον ιό και τα αποτελέσματα των τεστ, κάνοντας λόγο για τεχνητή αύξηση κρουσμάτων.  

Η εντολή της Εισαγγελέως προς τον διενεργούντα την έρευνα συνάδελφο της είναι να εντοπίσει εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση καθώς και διέγερση σε ανυπακοή.  

Εφόσον προκύπτουν ποινικά δεδομένα αναμένεται να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Τι απαντά ο Γρηγόρης Πετράκος στην εισαγγελική έρευνα για fake news

Ο τραγουδιστής έκανε λόγο για «ανυπόστατη κατηγορία» ενώ το χαρακτήρισε και «δικτατορική στάση».

Μιλώντας στην ιστοσελίδα «tlife» ο γνωστός τραγουδιστής που είχε ποστάρει βίντεο στα social media το οποίο χαρακτηρίστηκε ως fake news, σχολίασε πως: «Το δικό μου βίντεο δεν αφορά τίποτα σε αυτά που αναφέρονται στην είδηση. Eγώ δε μίλησα ποτέ για εμβόλια, ούτε παρότρυνα κανέναν να μην κάνει τίποτα, να μην τηρεί τα μέτρα. Δεν προέτρεψα κανένα για οτιδήποτε Εγώ μόνο παρέθεσα μια σειρά από άρθρα και γραφήματα που υπάρχουν στο διαδίκτυο από επίσημους φορείς. Δεν έβγαλα τίποτα από το κεφάλι μου.

Ο εισαγγελέας δεν έχει καμμία δουλειά νομικά. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παραπέμψει κάποιον ο οποίος προτρέπει δημόσια σε ανυπακοή. Εγώ ουδέποτε μίλησα για ανυπακοή σε κανένα νόμο. Είπα ότι παρόλο που οι νόμοι είνα “παράνομοι” οφείλουμε να τους ακούμε. Εγώ για παράδειγμα δεν φοράω μάσκα αλλά δεν πάω πουθενά. Το έχω δηλώσει σε συνεντεύξεις μου. Δεν πάω κάπου χωρίς μάσκα. Απλά δε φοράω μάσκα και κάθομαι σπίτι μου.

Το θεωρώ αναπόστατο και ούτε θα συμβεί ποτέ απλά αυτό είναι συνήθης εκφοβισμός. Και μόνο που αναφέρεται η λέξη εισαγγελέας για να ελέγξει γνώμες βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο και απόψεις, αυτό από μόνο του συνιστά μια δικτατορική στάση απέναντι στα πράγματα».

Ενώ κατέληξε σημειώνοντας: «Δεν έχω προκαλέσει με κανένα τρόπο. Ποτέ δε δημοσίευσα fake news. Επί 6  μήνες δημοσίευα στοιχεία κάθε μέρα  και κανείς δεν είπε ότι είναι fake news. Δεν μου διεύψεσαν κανένα από αυτά.To βίντεό μου επειδή έκανε ένα εκατομμύριο προβολές προφανώς τους προκάλεσε και ακόμα παίζει με μια επισήμανση. Τα ελληνικά hoaxes το κάνουν αυτό δεν είναι κάποιος φορέας, θεσμικός. Τα ελληνικά hoaxes, τα πληρώνει το facebook».

Facebook Comments